Ce este sarea amară și cât este de sănătoasă?

10.03.2023
Ce este sarea amară și cât este de sănătoasă?

Sarea amară mai este denumită și sarea Epsom si are o serie de proprietăți benefice pentru organismul uman. Trebuie precizat că aceasta nici nu este de fapt o sare obișnuită, ci un mineral pur, care are la bază sulfat și magneziu. Acest produs poate fi folosit ca tratament împotriva mai multor afecțiuni.

Potrivit specialiștilor în sănătate, magneziul reglează funcționarea sistemului muscular și a celui nervos. Celălalt mineral, sulfatul, ajută la absorbția nutrienților de către organism și la eliminarea toxinelor. De aceea, foarte multe persoane cu diferite probleme de sănătate folosesc această sare amară pentru a ameliora anumite afecțiuni și pentru a îmbunătăți funcționarea corpului.

Cum se folosește sarea amară?

Sarea amară poate fi folosită ca supliment alimentar și se poate pune în apă pentru a se dizolva, după care se bea. Totodată, aceasta poate fi pusă și în apa din cadă, băile cu sare amară fiind un adevărat răsfăț pentru piele. Studiile au arătat că sarea este absorbită în piele și ajută la refacerea magneziului din organism. De asemenea, aceasta reduce durerile și crampele musculare.

Experții în sănătate au explicat că magneziul ajută la producerea de serotonină, așa numitul hormon al fericirii, iar, drept urmare, va fi instalată o stare de calm și relaxare, atât fizică cât și psihică. Sarea amară îmbunătățește funcționarea mușchilor și ajută la combaterea constipației. Trebuie specificat că băile cu sare amară fac adevărate minuni pentru pielea umană, care va arăta mult mai curată și mai elastică după aceea.

În mod surprinzător, produsul poate fi folosit și pentru uz casnic. De exemplu, poate fi pusă sare amară în cuva mașinii de spălat și se dă drumul la un anumit program, potrivit instrucțiunilor din manual, iar în felul acesta se curăță aparatul electrocasnic de impurități și se scapă de mirosul neplăcut din interior. Ba mai mult, acest tip de sare este un bun fertilizator pentru plante și îndepărtează insectele.

Așadar, sarea amară are mai multe întrebuințări și în mod sigur ajută organismul uman să se relaxeze și să funcționeze mai bine.

Foto: Pexels.com

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot