Ce este sarea amară și cât este de sănătoasă?

10.03.2023
Ce este sarea amară și cât este de sănătoasă?

Sarea amară mai este denumită și sarea Epsom si are o serie de proprietăți benefice pentru organismul uman. Trebuie precizat că aceasta nici nu este de fapt o sare obișnuită, ci un mineral pur, care are la bază sulfat și magneziu. Acest produs poate fi folosit ca tratament împotriva mai multor afecțiuni.

Potrivit specialiștilor în sănătate, magneziul reglează funcționarea sistemului muscular și a celui nervos. Celălalt mineral, sulfatul, ajută la absorbția nutrienților de către organism și la eliminarea toxinelor. De aceea, foarte multe persoane cu diferite probleme de sănătate folosesc această sare amară pentru a ameliora anumite afecțiuni și pentru a îmbunătăți funcționarea corpului.

Cum se folosește sarea amară?

Sarea amară poate fi folosită ca supliment alimentar și se poate pune în apă pentru a se dizolva, după care se bea. Totodată, aceasta poate fi pusă și în apa din cadă, băile cu sare amară fiind un adevărat răsfăț pentru piele. Studiile au arătat că sarea este absorbită în piele și ajută la refacerea magneziului din organism. De asemenea, aceasta reduce durerile și crampele musculare.

Experții în sănătate au explicat că magneziul ajută la producerea de serotonină, așa numitul hormon al fericirii, iar, drept urmare, va fi instalată o stare de calm și relaxare, atât fizică cât și psihică. Sarea amară îmbunătățește funcționarea mușchilor și ajută la combaterea constipației. Trebuie specificat că băile cu sare amară fac adevărate minuni pentru pielea umană, care va arăta mult mai curată și mai elastică după aceea.

În mod surprinzător, produsul poate fi folosit și pentru uz casnic. De exemplu, poate fi pusă sare amară în cuva mașinii de spălat și se dă drumul la un anumit program, potrivit instrucțiunilor din manual, iar în felul acesta se curăță aparatul electrocasnic de impurități și se scapă de mirosul neplăcut din interior. Ba mai mult, acest tip de sare este un bun fertilizator pentru plante și îndepărtează insectele.

Așadar, sarea amară are mai multe întrebuințări și în mod sigur ajută organismul uman să se relaxeze și să funcționeze mai bine.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot