Ce este prostata?

02.08.2023
Ce este prostata?

Corpul uman este un amalgam de circuite menite să funcționeze perfect. Odată cu vârsta, apar problemele de sănătate pentru cei mai mulți dintre indivizi. Somnul deficitar, vederea slabă sau încărunțirea părului sunt cele mai evidente semne de îmbătrânire. Totuși, bărbații mai suferă de o problemă. Ce este prostata?

Ce este prostata? De la ce vârstă apare?

prostata

Când suntem tineri zburdăm de energie, iar toată lumea este a noastră. Cu trecerea timpului, ne dăm seama că trebuie să fim atenți cu mișcările pe care le facem pentru a nu avea leziuni la bătrânețe. Din punct de vedere biologic, celulele din corpul uman sunt programate să înceapă procesul de îmbătrânire începând cu vârsta de 20 de ani.

Odată atinsă această vârstă, corpul începe să nu mai producă la fel de mult colagen, astfel că pielea începe să piardă din elasticitate. Din acel moment putem să începem să ne gândim la problemele de sănătate care vor apărea în viitor. Una dintre cele mai comune dificultăți din viața unui bărbat este prostata. Cei mai tineri, în special cei care nu s-au lovit de aceasta, nu cunosc efectele prostatei și nici care sunt posibilele tratamente.

Medicii specialiștii afirmă că prostata este o glandă de forma și mărimea unei castane care se află imediat sub vezica urinară. Aceasta înconjoară uretra, canalul prin care este evacuată urina spre exterior. Cele mai întâlnite simptome ale prostatei sunt:

Vârsta în jurul căreia bărbații ar trebui să fie atenți la prostată este de 50 de ani. Acesta este momentul în care apar simptomele specifice.

Câți neuroni există într-un organism sănătos?

Neuronii sunt responsabili pentru transmiterea informațiilor de la creier spre corpul uman. Astfel că, orice mișcare vrem să o facem, este filtrată și transportată către mușchi cu ajutorul acestora. Neuronii se formează înainte de naștere. Într-un organism sănătos, cercetătorii estimează că există aproximativ 86 de miliarde.

Orice pierdere de neuron înseamnă un pericol pentru viață. Acest lucru se întâmplă pentru că fiecare neuron este conectat cu alți 1.000, creând o adevărată rețea de informații.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot