Ce este pomelo? Ce gust are?

19.05.2020
Ce este pomelo? Ce gust are?

Pomelo este cel mai mare fruct citric. Are o mărime de până la 20 de cm și seamănă cu o pară uriașă, de culoare galbenă-verzuie, cu coaja groasă de 1,5 cm, cu pulpa gălbuie, acidulată și ușor amară. Pomelo este foarte sănătos pentru organismul uman, datorită conţinutului crescut de vitamina C, fibre şi potasiu.

Ce este pomelo?

Fructul este originar din țările Asiei de Sud-Est. Prima dată fructul a fost cultivat pe actualul teritoriu al Malaeziei în jurul anului 100 î. H. Pomelo mai poartă și denumirea de „shaddock”, după numele căpitanului englez de marină Shaddock, cel care a adus pentru prima dată semințele de pomelo în Indiile de Vest, în secolul al XVII-lea.

Fructul se găsește și la noi în supermarketuri și are culoarea cojii galbenă-verzuie, iar miezul galben, acoperit de un înveliş pufos. La noi, pomelo are între 12-25 cm şi 1,5-2 kilograme. Trebuie specificat că este bine că atunci când decideți să cumpărați acest citric, coaja acestuia să fie netedă fără pete, iar fructul să fie tare, când îl luaţi în mână trebuie să vi se pară greu în comparaţie cu mărimea lui.

Gustul acestuia este diferit față de cel al unui citric obișnuit. Nu este un fruct acrișor ci mai degrabă dulceag-amărui, iar consistenţa este cărnoasă. Fructul poate fi mâncat ca atare sau poate fi adăugat în salate, deserturi sau în preparatele cu peşte. În China, în mod tradiţional, din coaja de pomelo se prepară marmeladă sau este folosită la prăjituri.

Așa cum specificam mai sus pomelo este foarte sănătos pentru organismul uman. Datorită proprietăților sale naturale acesta previne infecțiile urinare, sângerarea gingiilor, anemia, întărește sistemul imunitar, reglează tensiunea arterială, etc. Pomelo este un fruct care este folosit în curele de slăbire, fiindcă are calorii puține și oferă sațietate.

Foto: deutsche-apotheker-zeitung.de

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot