Este adevărat că fructul din care a mușcat EVA nu era MĂR? Din ce fruct a mușcat prima femeie?

Claudiu Petrișor 16/11/2018 Ca să știm
Este adevărat că fructul din care a mușcat EVA nu era MĂR? Din ce fruct a mușcat prima femeie?

Mărul și proasta sa reputație. De-a lungul miilor de ani, mărul a avut proasta reputație de a fi fost fructul interzis din care au mușcat Adam și Eva. Totuși, în mod hilar, în Sfânta Scriptură nu scrie niciunde că fructul ispitei ar fi fost un măr. Din ce fruct ar fi mușcat primii oameni?

După Creația Divină, Dumnezeu le-ar fi spus primilor oameni: „Roade din pomii Raiului puteți să mâncați; numai din rodul pomului celui din mijlocul Raiului să nu mâncați căci veți muri”. La îndemnul Diavolului, Eva a luat un fruct și a mușcat, apoi i-a dat lui Adam. Păcatul trufiei s-a abătut asupra lor și Adam și Eva au fost izgoniți din Rai.

Cum s-a înmulțit omenirea dacă Adam și Eva au avut doar doi băieți, Cain și Abel?

Rămâne echivocă problema fructului „pomului cunoașterii binelui și răului”, care nu a fost specificat în Biblie. În contradicție cu varianta mărului, acceptată unanim în creștinismul european, este mai plauzibil că Adam și Eva nu au mâncat un măr. De ce? Simplu. În acea perioadă, în Orient, nu creșteau mere. Cel mai probabil fructul cu pricina era un smochin, deoarece, ulterior, Adam și Eva și-au înfășurat „rușinea” în frunze de smochin. Mărul a rămas, totuși, fructul preferat în artă și în mentalitatea oamenilor, când fac referire la păcatul trupesc.

Desigur că, fructul ar fi putut fi o smochină, în aceeași măsură în care ar fi putut fi un mango, o caisă sau orice alt fruct. Acest lucru nu-l vom afla niciodată.

Curiozități mere:

  • Merele își au originea în Asia Centrală și au fost aduse în Europa de către romani;
  • Un măr conține în medie doar 80 de calorii, ceea ce este echivalentul a 25 de grame de cârnați;
  • La nivel mondial există peste 8000 de soiuri de mere;
  • Cel mai scump soi de măr este Sekai-ichi care costă mai mult de 20 de dolari kilogramul.

E adevărat că Țara Românească a fost condusă de un domnitor homosexual?

Foto: ancient-origins.net

Nu uita să ne dai un LIKE!
Ne ajută să creștem și să ducem aceste informatii la mai multe persoane.
Mulțumim!

loading...