Ce este drag queen?

05.10.2022
Ce este drag queen?

Divertismentul a cunoscut de-a lungul timpului mai multe schimbări. De la spectacolele mute, jocul din circ sau stand-up comedy, avem în prezent un nou timp de spectacol. Adesea privit cu înverșunare și curiozitate, acesta a început să fie din ce în ce mai popular și în România. Ce este drag queen și de cine poate fi interpretat?

Ce este drag queen?

drag queen

Un „drag queen” este o persoană care se folosește de machiaj și haine pentru a imita de cele mai multe ori anumite roluri de gen feminin. În cultura populară, aceștia sunt asociați cu bărbații homosexuali sau cultura gay. Cei care participă la spectacolele organizate au dorința de auto exprimare și de cele mai multe ori recurg la cântat sau dans.

Termenul provine din argoul teatral britanic al secolului al XIX-lea pentru a descrie hainele femeilor purtate de bărbați. Cultura drag nu este un lucru nou, cel puțin nu pentru Occident. Deoarece în trecut femeilor li se interzicea să joace în teatre, bărbații erau nevoiți să preia și rolurile feminine. La începutul secolului al XX-lea, persoanele care performează drag au fost incluse în comunitatea LGBTQ+, având spectacole de noapte în orașe precum Los Angeles, San Francisco sau New York.

În prezent, cei mai mulți artiști sunt bărbați care joacă un rol menit să stârnească amuzament. Ca parte a spectacolelor, travestiții întruchipează o personalitate separată de cea pe care o au zilnic.

Concepții greșite ale societății

Una dintre cele mai mari concepții despre această comunitate este că doar bărbații pot face acest lucru. În definiție, orice persoană care se simte marginalizată sau neînțeleasă de cei apropiați poate deveni un drag queen.
Pe lângă Drag Queen, există și Drag King. Cei din urmă se costumează în haine masculine exagerate. Cei mai mulți drag kings sunt de sex feminin.

Odată cu emanciparea societății românești, această comunitate a început să prindă amploare și în plaiurile mioritice. Cele mai atrăgătoare orașe pentru performeri reprezintă București sau Cluj, unde oamenii tind să fie mai deschiși cu noutățile.

„Un bărbat se îmbracă în femeie, într-un personaj ales de el sau într-o divă consacrată, ca Madonna, și face spectacol, de obicei în cluburile gay.” – explică Alexander White, unul dintre cei mai cunoscuți entertaineri Drag Queen din România.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot