Ce au pățit actorii care l-au interpretat pe Iisus Hristos?

21.04.2022
Ce au pățit actorii care l-au interpretat pe Iisus Hristos?

Iisus Hristos este personajul central al religiei creștine, fiind considerat Fiul lui Dumnezeu și cel care a salvat omenirea de păcate. Despre viața Mântuitorului s-au scris multe și au fost făcute filme, unele mai frumoase ca altele. Altele, adevărate blasfemii.

Actorii care l-au interpretat pe Iisus Hristos au mărturisit că rolurile i-au marcat pe viață, unii dintre ei nereușind să mai realizeze ceva notabil după aceea în domeniul cinematografiei. Nume mari precum Robert Powel, Claude Heater, Max von Sidow, Donald Sutherland, Jeremy Sisto sau Jim Caviezel, sunt câteva dintre vedetele care, de-a lungul timpului, l-au interpretat pe Mântuitor.

Ce s-a ales de actorii care l-au interpretat pe Iisus Hristos?

1. Robert Powell este actorul care se aseamănă cel mai mult cu Iisus Hristos. Producția lui Franco Zeffirelli despre viața Mântuitorului, structurată în trei părți, este considerată cea mai aproape de adevăr. Nu multă lume știe, însă Powell, actorul care l-a interpretat pe „Iisus din Nazareth” în filmul cu același nume, a fost ales inițial pentru a interpreta rolul lui Iuda.

Franco Zeffirelli încă nu desemnase un nume pentru a-l juca pe Iisus Hristos. Robert Powell s-a prezentat la casting pentru a juca rolul lui Iuda. Văzând ochii albaștri ai lui Powell, Zeffirelli le-ar fi cerut celor de la machiaj să-l pregătească pe britanic pentru rolul lui Iisus. În clipa în care actorul a ieșit din cabina de machiaj, toată echipa de filmare a încremenit. Asemănarea cu personajul din icoane era izbitoare. Ulterior, rolul lui Iuda a fost jucat de Ian McShane.

Înainte de a începe acest film, nu aveam nici cel mai mic interes pentru religie și nicio părere despre Iisus Hristos. Acum cred în Hristos și în divinitatea Lui, chiar dacă nu merg constant la Biserică, avea să afirme ulterior Robert Powell.

După această capodoperă cinematografică, actorul nu a mai avut realizări importante. Abia în anul 2013, Powell s-a făcut remarcat când l-a interpretat pe Dumnezeu, povestind seria TV ”The Bible” a lui Mark Burnett. Ulterior, acesta a jucat și în seria documentară ”Robert Powell despre Real Jesus of Nazareth”, produsă de Smithsonian Channel.

2. Diogo Morgado a jucat excepțional rolul lui Iisus Hristos în seria „Biblia”, produsă de canalul History. Fiecare episod a fost urmărit în Statele Unite ale Americii de peste 10 milioane de telespectatori. Actorul de origine portugheză a povestit cât de grele au fost filmările și cum povestea l-a marcat pe viață.

Pentru scena răstignirii, am trecut prin momente grele. Am petrecut ore întregi pe cruce. Am filmat scena respectivă în 3 zile. A fost chinuitor. În timp ce eram pe cruce, mă uitam în jurul meu la toți oamenii care lucrau. Pentru o secundă, mi-am văzut întreaga viață în fața ochilor. Este un sentiment foarte puternic atunci când îți dai seama ce rol joci și ce personaj important trebuie să reprezinți. Scopul unui actor este să spună povești. Nicio poveste nu este mai mare decât cea a lui Isus Hristos. Modul care atinge inimile întregii umanități este un privilegiu pentru un actor. Încă mă simt confuz, nu am putut depăși acea scenă, mă tot bântuie, a afirmat actorul într-un interviu pentru cei de la Yahoo.

3. „Patimile lui Hristos”, în regia lui Mel Gibson, a fost un film controversat, care însă a rămas în istoria cinematografiei și pentru felul cum Jim Caviezel l-a jucat pe Iisus Hristos. Trebuie precizat că în această peliculă, românca Maia Morgenstern a interpretat rolul Fecioarei Maria.

Actorul care l-a jucat pe Mântuitor a fost lovit, literalmente, de două ori de fulger în timpul filmărilor și cu toate acestea a supraviețuit. Ulterior, Caviezel a mai interpretat rolul lui John Reese în seria ”AI Person of Interest”, dar și pe apostolul Luca în filmul din 2018, ”Pavel”.

Foto: bzi.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot