Ce anvelope se potrivesc la mașina ta?

18.11.2019
Ce anvelope se potrivesc la mașina ta?

Ce anvelope se potrivesc la mașina ta?

Pentru mulți dintre conducătorii auto, alegerea anvelopelor este o adevărată provocare. Bugetul redus, oferta variată sau lipsa de informații sunt criterii care fac operațiunea și mai dificilă. Totuși, ce anvelope se potrivesc pentru mașina ta? Cât de mult contează tipul de mașină, kilometri parcurși sau modul de a conduce?

În primul rând, cei care sunt în căutarea anvelopelor de iarnă, denumite cauciucuri în mod popular, trebuie să știe care este dimensiunea roții automobilului care urmează să fie echipat. Acesta este primul pas.

De unde aflu ce anvelope se potrivesc pentru mașina mea?

Dimensiunile sunt scrise în cartea tehnică a fiecărui automobil. Acela este locul unde se regăsesc indicațiile de lățime, înălțime, diametru ale anvelopei. De exemplu, un automobil poate avea 205/65/R16 (lățime/înălțime/diametru), în timp ce pentru o altă mașină anvelopele potrivite sunt 235/55/R17. Aceste dimensiuni pot să difere de la o clasă la alta, de la un model la altul sau de la un producător la celălalt.

„Alegerea anvelopelor după dimensiune nu mai este un lucru atât de greu într-o lume ghidată de Internet. Noi, pe site-ul anvelope.ro, avem un filtru cu ajutorul căruia cei care doresc să-și achiziționeze roți de iarnă, de vară sau all season pot să introducă lățimea, înălțimea și diametrul,  iar filtrul generează toată gama de anvelope care se potrivesc pentru mașina respectivă”, a declarat pentru shtiu.ro un reprezentant al site-ului anvelope.ro.

Când se montează cauciucurile de iarnă?

“Zilnic, mii de oameni intră pe site-ul nostru și pot găsi o ofertă variată de roți, atât pentru iarnă cât și pentru vară. Dat fiind că acum este sezonul rece, trebuie spus că roțile echipate cu cauciucuri de iarnă frânează mult mai bine pe carosabilul rece și trebuie montate atunci când temperaturile scad sub 7 grade Celsius. În această perioadă, cererea pentru astfel de anvelope este destul de mare”, mai spune specialistul în echiparea mașinilor.

Conform reprezentanților anvelope.ro, este necesar ca dimensiunea anvelopei alease să suporte greutatea mașinii. Totodată, anvelopele trebuie alese în funcție de numărul de kilometri pe care îi parcurge automobilul în medie, dar și de condițiile meteorologice din zona în care circulă mașina. De exemplu, dacă o mașină parcurge anual mai mult de 20.000 de km, este indicat ca anvelopele să fie de calitate, întrucât sunt mai rezistente și își păstrează proprietățile pentru o perioadă de timp cât mai îndelungată. Totodată, anvelopele premium sunt mult mai sigure și, evident, mai eficiente, conform michelin.ro.

Dacă șoferul circulă mai puțin cu mașina, acesta își poate echipa automobilul cu anvelope din clasa medie care trebuie schimbate o dată la 5 ani.

Ce alegem: magazinele online sau pe cele de lângă casă?

Conducătorii auto trebuie, de multe ori, să decidă dacă vor să achiziționeze un set de roți online sau preferă să le cumpere de la un magazin de piese auto. “Noi recomandăm  magazinele online în favoarea celor fizice deoarece exisă o gamă mai variată de produse. În plus, un magazin online va avea întotdeauna oferte atractive”, mai spune reprezentantul anvelope.ro.

În cazul în care aveți nevoie de ajutor în procesul de selecție al anvelopei, apelați la unul dintre experții anvelope.ro la numărul de telefon 0754 00 44 00 sau trimiteți un mail la adresa [email protected].

Curiozități despre anvelope:

 

Anvelope.ro

Foto Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot