Câți kilometri are o tură completă de Herăstrău în jurul lacului?

18.04.2022
Câți kilometri are o tură completă de Herăstrău în jurul lacului?

Bucureștiul nu este doar un oraș care impresionează prin arhitectură și istorie, ci și unul în care oamenii se pot bucura de plimbări în aer liber în cele mai frumoase parcuri. Dintre acestea, cel mai popular parc este Herăstrău, construit pe lacul cu același nume, în anul 1936.

Parcul Regele Mihai I al României sau Parcul Herăstrău este considerat cel mai spectaculos și cel mai vizitat parc din București. Pur și simplu, acest parc glorios, întins pe 187 de hectare în jurul lacului Herăstrău, este una dintre bijuteriile Capitalei, ceea ce ar putea explica de ce atât de mulți localnici își petrec aici după-amiezile de duminică în sezonul cald.

Totuși, Herăstrăul este atât de mare încât nu dă niciodată impresia de aglomerație și, chiar și în zilele cele mai sufocante se poate găsi întotdeauna undeva un colț liniștit și umbrit.

Tura completă în jurul lacului, porția zilnică de mișcare

Parcul Herăstrău este un loc ideal pentru cei care vor să-și facă porția zilnică de mișcare. O tură completă în jurul lacului este perfectă atât la pas cât și în ritm sportiv cu bicicleta sau alergând.

Ecluza Lacului Herăstrău a fost construită în perioada 1933-1936, dar aceasta a fost multă vreme închisă. Lacul Herăstrău este un lac artificial situat în nordul Bucureștiului, care a fost amenajat pe râul Colentina, în zona unde acesta traversează intravilanul orașului, între Lacul Băneasa în amonte și Lacul Floreasca în aval, potrivit Libertatea.

Malurile Lacului Herăstrău au o lungime totală de aproape 7 km, iar cele ale insulelor de pe lac măsoară 1.600 metri. Întinderea de apă are o suprafață de 74 hectare, o lungime de 2,8 km, iar volumul de apă este de aproximativ 2,3 milioane m³.

Atracțiile Herăstrăului

Toți cei care stau în București sau vin în vizită își doresc să se relaxeze preț de câteva ore în acest minunat parc. Există o mulțime de lucruri de văzut și de făcut în Herăstrău.

Copiii pot alerga în voie, se pot juca, iar adulții pot să se relaxeze pur și simplu pe iarbă sau să viziteze zone populare precum Grădina Japoneză și Insula Trandafirilor, care este plină de trandafiri și găzduiește și păsările exotice. Mai mult decât atât, în zilele calde, se organizează plimbări cu vaporașul pe lac.

Un alt loc fascinat în interiorul parcului este Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, un muzeu etnografic în aer liber care explorează viața tradițională a satului românesc.

Aici se pot vedea ferme țărănești autentice, precum și case din toată țara. Există, de asemenea, biserici, șoproane, grajduri și mori de vânt, iar unele proprietăți au fost mobilate cu obiecte autentice, cum ar fi mobilier vechi.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot