Câte zile dintr-un an plouă la Londra?

23.11.2021
Câte zile dintr-un an plouă la Londra?

De la revenirea la viață din primăvară până la prima ninsoare din iarnă, fiecare sezon din Londra este uimitor. Există o vorbă în Anglia: „Nu există vreme rea, doar îmbrăcăminte nepotrivită”. În timp ce Londra se confruntă cu patru sezoane diferite, aversele slabe și cerul înnorat sunt predominante pe tot parcursul anului.

Maximele zilnice variază de la 9°C în timpul iernii la 23°C în timpul verii, iar condițiile meteorologice pot fluctua destul de mult pe parcursul unei zile.

Câte zile dintr-un an plouă la Londra?

Fiecare sezon din Londra prezintă orașul într-un mod diferit. Debordantă de flori frumoase, primăvara dezvăluie capitala Marii Britanii într-o paletă superbă de culori. Zilele lungi de vară arată o latură mai luminoasă a Londrei, în timp ce nuanțe bogate de portocaliu, roșu și galben fac toamna irezistibilă. Iarna, străzile și parcurile orașului se luminează într-un spectacol festiv care este o sărbătoare pentru ochi.

Cât despre precipitații, în Londra nu plouă așa de mult așa cum se zvonește. Conform datelor Met Office Climate, pe parcursul perioadei de 30 de ani, au existat în medie 106,5 zile de ploaie pe an (care înseamnă că într-o zi au fost cam 1 mm de ploaie sau puțin peste). Așadar au fost precipitații în 29% din zile pe an și, în medie, nu a plouat 71% din zile pe an.

„Londra într-o zi mohorâtă și ploioasă este un loc mai bun decât Parisul într-o zi luminoasă și însorită” (Mouloud Benzadi)

Sunt mai multe zile ploioase în Miami (135) și Orlando, Florida (117) decât în ​​Londra. Orașul New York are în medie 122 de zile și 1.268 mm de ploaie. Washington DC, Rio de Janeiro, Sydney și Mexico City au, aproximativ, mai multe zile ploioase într-un an decât Londra.

Desigur, plouă destul de des în Marea Britanie, în ciuda zvonurilor exagerate. Acest lucru se datorează în mare parte locației nefericite a statului-insulă, fiind chiar în calea curentului cu jet atmosferic. Acesta trece de obicei pe o cale constantă de la vest la est peste Atlantic, uneori puțin la nord de Marea Britanie, alteori puțin spre sud.

Pe lângă aceasta, există problema legată de schimbările climatice. Majoritatea cercetătorilor sunt extrem de reticenți în a atribui orice eveniment meteorologic unic încălzirii globale. Dar Dr. Peter Stott, un expert în climă de la Ministerul Meteorologic al Marii Britanii, spune că din anii 1970 cantitatea de umiditate din atmosferă peste oceane a crescut cu 4%, un factor potențial important.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot