Câte clase avea Nicolae Ceaușescu?

03.09.2018
Câte clase avea Nicolae Ceaușescu?

Nicolae Ceaușescu a fost omul care a marcat România. Acesta a condus România din 29 aprilie 1974 și până în 22 decembrie 1989. Ceaușescu a fost și Secretar General al PCR din 1965 și până în 1989. Totuși, câte clase avea „Tovarășul”?

Unde a studiat Nicolae Ceaușescu?

Despre Nicolae Ceaușescu s-a spus tot timpul că era un analfabet. Puțini sunt românii care știau în acele timpuri că Nicolae a făcut doar patru clase la școala din satul său natal, Scornicești, o localitate din județul Olt situată la 27 de km de Slatina.

În acele timpuri, învățătorul din Scornicești preda într-o sală cursuri simultane, pentru elevii mai multor clase. Micul Ceaușescu nu a avut cărți și de cele mai multe ori mergea la școală desculț.

Acesta a început să lucreze de la vârsta de 11 ani. Puștiul Nicolae Ceaușescu a luat drumul Bucureștiului la vârsta de 14 ani unde s-a angajat ca ucenic de cizmar. De altfel, București este și locul unde avea să-și cunoască viitoarea soție, pe Elena Ceaușescu.

Câte clase avea Elena Ceaușescu?

De cealaltă parte, nici Elena Ceaușescu nu stătea prea bine la capitolul învățătură. Elena Ceauşescu a devenit doctor în chimie în anul 1967, cu teza „Polimerizarea stereospecifică a izoprenului”, deși avea doar patru clase.

Cine sunt personajele din carpeta „Răpirea din Serai”, aflată pe pereții caselor din comunism?

„Elena Ceaușescu (Petrescu) mam născut în comuna Petrești, Dâmbovița, în anul 1919 la 7 ianuarie. Părinți se numesc Nae și Alexandrina ocupația agricultori avere 4 hectare de pământ și casă de locuit, în tre ani 1926 – 1930 am făcut școala primară unde mam născut. În anul 1936 am venit la București, am intrat ca ucenică la fabrica Lantex. în urma unei acțiuni am fost concediată…”, nota Elena Ceaușescu în autobiografia din anul 1949, înaintată partidului comunist.

Restul studiilor Elenei Ceaușescu (1916-1989) sunt incerte și nu există dovezi că aceasta ar fi făcut studii universitare.

Nicolae Ceaușescu

Foto: nicolae-ceausescu.yolasite.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot