Cât timp stă Moșul în fiecare casă? Câți kilometri parcurge în noaptea de Crăciun?

06.12.2018
Cât timp stă Moșul în fiecare casă? Câți kilometri parcurge în noaptea de Crăciun?

Câte tone ar cântări sania lui Moș Crăciun dacă fiecare copil din lume și-ar dori o ciocolată? Moș Crăciun este bucuria celor mici. Conform tradiției, Moș Crăciun își încarcă sania cu cadouri și trece pe la toți copiii cuminți în noaptea de 24 spre 25 decembrie. Totuși, dacă facem un exercițiu de imaginație și ne-am gândi că fiecare copil din lume și-ar dori doar o ciocolată, oare cât ar cântări sania lui Moș Crăciun?

În lume sunt aproximativ 2 miliarde de copii. Specialiștii în matematică au făcut tot soiul de calcule și au descoperit că, dacă fiecare copil din lume și-ar dori de la Moș Crăciun o simplă ciocolată care să cântărească 100 de grame, sania acestuia ar cântări în jur de 240 de tone. Ba mai mult, Moșul ar avea nevoie de mai mult de 1.000 de reni pentru a deplasa încărcătura în toate colțurile lumii.

CINE A FOST MOȘ GERILĂ?

Aceiași specialiști au aflat că Moșul este nevoit să parcurgă, în noaptea de Ajun, aproximativ 600 de milioane de kilometri pentru a putea împărți cadourile copiilor care îl asteaptă în întreaga lume. Și, pentru că este nevoit să țină cont și de diferența de fus orar, Moș Crăciun lucrează 31 de ore pe noapte. Acesta parcurge mai mult de 19 milioane de kilometri pe oră.

Cu alte cuvinte, acest lucru înseamnă ca în fiecare locuință pe care o vizitează, Moșul poate sta cel mult o milisecundă. Timp destul de scurt pentru ca Moșul să intre pe horn, să lase cadourile, să guste din prăjiturică și apoi să plece către următorul copil. Adică, Moșul intră în aproximativ 822 de case pe secundă, dat fiind că la nivel mondial ar fi 91 de milioane de cămine care-l așteaptă.

Dar Moș Crăciun este magic și an de an aduce cadouri tutror copiilor, fără excepție. 😉

Cine a fost Moș Crăciun?

Originea lui Moș Crăciun diferă de la o nație la alta. Ba mai mult, acesta arată diferit, în funcție de regiunea din care vine. În Italia corespondentul lui Moș Crăciun este o vrăjitoare numită La Befana care aduce daruri pe 6 ianuarie, pe când în Spania trei magi aduc cadouri pe aceeași dată și îl înlocuiesc pe Moș Crăciun.

În tradițiile populare românești, Crăciunul apare fie ca o zeitate cu puteri supranaturale, fie ca un om obișnuit (un bătrân, pastor cu barba de omăt, vecin cu Moș Ajun).

Crăciun a fost un personaj biblic negativ. Biblia confirmă că printr-o minune înfăptuită de Maica Domnului, chiar în ziua Naşterii Domnului, Crăciun a fost transformat într-un om bun.

Iisus Hristos nu s-a născut pe 25 decembrie. De ce sărbătorim Crăciunul pe această dată?

Foto: pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot