Care este povestea personajului Grinch? Cum s-a inspirat autorul?

21.12.2020
Care este povestea personajului Grinch? Cum s-a inspirat autorul?

Personajul Grinch și povestea sa. Crăciunul este sărbătorit de majoritatea oamenilor de pe glob. Moș Crăciun este personajul pe care copiii îl iubesc cel mai mult și îl așteaptă cu cadouri în ajun. Acesta a fost inventat de Coca Cola, bătrânelul jovial cu barbă apărând pentru prima dată într-o reclamă. Ulterior, a prins viață și personajul Grinch, cel care dorea cu orice preț să fure Crăciunul.

Personajul Grinch, aproape un secol de viață

Theodor Seuss Geisel este scriitorul și ilustratorul care a dat naștere personajului Grinch. Potrivit acestuia, inspirația i-a venit când se afla în vacanță, iar textul la poveste a curs natural. Muza lui Seuss Geisel a fost chiar el, când în dimineaţa zilei de 26 decembrie s-a uitat în oglindă și a observat o grimasă neplăcută.

Personajul a apărut pentru prima dată într-un poem ilustrat de 33 de rânduri, publicat iniţial în 1955, într-o ediţie a revistei Redbook. Ulterior, în anul 1957, autorul a scris cartea „Cum a furat Grinch Crăciunul”, publicată câteva luni mai târziu. Aceasta a devenit, ulterior, una dintre cele mai citite povești de Crăciun pentru copii.

Dr. Seuss și Grinch au rămas în istorie

Theodor Seuss Geisel a mărturisit că povestea lui Grinch a fost una dintre cele mai ușoare de relatat. Scriitorul s-a concentrat pe frustrările sale, referitoare la comercializarea Crăciunului. Deși personajul dorea, cu tot dinadinsul, să fure Crăciunul și să distrugă sărbătoarea, la final acesta este cuprins de spiritul Crăciunului și realizează că are o inimă bună în piept.

Inima personajului răutăcios se îmbunează, creşte considerabil, şi îşi dă seama că sărbătoarea Crăciunului nu este atât de rea pe cât a crezut, a scris autorul la finalul cărții.

În anul 1966, după 9 ani de la apariție a poveștii, Warner Brothers a realizat primele desene animate. Inițial, Dr. Seuss a fost sceptic, însă prietenia cu scenaristul și producătorul Chuck Jones l-a făcut să accepte ecranizarea poveștii. Trebuie specificat că Chuck Jones este cel care l-a făcut pe Grinch să fie verde, fiindcă ilustrațiile din carte erau alb-negru. După ce a văzut desenele, Theodor Seuss Geisel i-a spus lui Jones: „nu seamănă cu Grinch, seamănă cu tine!”.

„Cum a furat Grinch Crăciunul” este una dintre poveștile care a scris istorie și a fost ecranizată de mai multe ori. Pe cât de urât este personajul Grinch, pe atât de iubită este povestea.

Vezi aici reclama la desenele animate din 2018!

Foto: empireonline.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot