Care sunt cele mai sigure țări pentru condus? Dar cele mai periculoase?

04.08.2022
Care sunt cele mai sigure țări pentru condus? Dar cele mai periculoase?

Condusul unei mașini pe drumurile publice poate reprezenta un moment de relaxare și de libertate. Din păcate, sunt țări unde șofatul este foarte periculos. Fie din cauza comportamentului conducătorilor auto, fie din pricina drumurilor, sunt state unde șofatul este o adevărată aventură întrucât viața îți este pusă în pericol la orice pas.

Cele mai periculoase țări pentru condus

Africa de Sud a fost considerată drept cea mai periculoasă țară pentru condus din lume, potrivit unui studiu întreprins de compania internațională de educație a șoferilor, Zutobi. Potrivit statisticilor, rata de deces este foarte mare din cauza accidentelor rutiere provocate de șoferii care au consumat alcool. Datele oficiale au arătat că 57,5% dintre conducătorii auto au consumat alcool înainte să urce la volan. Totodată, studiul a arătat că această țară are al doilea cel mai mare număr de decese în accidente rutiere, cu 25,9 la 100.000 de oameni.

Nu mai puțin de 56 de țări au fost analizate, iar Thailanda s-a clasat pe locul al doilea la acest capitol. Acest stat a raportat un număr îngrijorător de mare de decese pe drumuri, cu 32,7 la 100.000 de oameni, mai mult decât orice altă țară. Pe lângă străzile adesea haotice, cu drumuri prost întreținute, Thailanda are o limită de viteză maximă de 120 km/h pe autostrăzi și o limită relativ indulgentă pentru consumul de alcool, de 0,05 g/dl., potrivit economictimes.indiatimes.com.

Statele Unite ale Americii au ocupat ultimul loc pe podium. Alături de Marea Britanie, SUA au o politică foarte permisivă pentru conducerea sub influența alcoolului, șoferii având permisiunea de a consuma băuturi alcoolice până când arată 0,08 g/dl de alcool în sistem. În plus, în unele părți ale țării există o limită de viteză de până la 130 km/h, autostrada din Texas permițând chiar și viteze de până la 137 km/h.

India s-a clasat surprinzător pe locul patru, în condițiile în care traficul din această țară este unul haotic, iar fiecare șofer conduce după cum îl duce capul, regulile de circulație fiind mai degrabă opționale decât obligatorii. Traficul din Mumbai, Bengaluru sau Delhi este sufocant, potrivit hindustantimes.com.

Cele mai sigure țări pentru condus

Cele mai sigure drumuri din lume se găsesc în Norvegia. Cu un scor impresionant de 8,21 din 10, cercetarea a constatat că Norvegia este cea mai sigură țară în care să circuli. Aici, doar 2,7 persoane din 100 000 mor în accidente rutiere în fiecare an, asta și fiindcă aproximativ 95,2% dintre șoferi poartă centura de siguranță. Datele statistice au arătat că doar 13% dintre decesele rutiere sunt legate de alcool.

Pe locul doi s-a clasat Japonia. Datele oficiale arată că 98% dintre șoferi poartă centura de siguranță. Țara a avut, de asemenea, un număr scăzut de decese din cauza accidentelor rutiere, de doar 4,1 persoane moarte la 100.000 de locuitori, ceea ce este impresionant, având în vedere numărul mare de oameni și vehicule din marile orașe, precum Tokyo.

Suedia a fost a treia cea mai sigură țară din lume pentru condus, cu doar 2,8 decese la 100.000 de oameni. În ciuda condițiilor de iarnă, drumurile din Suedia sunt în general bine îngrijite și sigure.

Foto: Pexels.com

Cele mai noi articole
De ce câinii fugăresc bicicletele? Cum arăta cel mai mare câine din lume?
De ce câinii fugăresc bicicletele? Cum arăta cel mai mare câine din lume?
Câinele este considerat a fi cel mai bun prieten al omului. Prietenosul blânos care se află în apropierea familiei este cel care ne protejează la orice oră. De toate dimensiunile, rasele sau... citește tot
Prima localitate din țară cu numele de București NU a fost capitala României. Unde se afla primul… București?
Prima localitate din țară cu numele de București NU a fost capitala României. Unde se afla primul… București?
Cu toții știm că București este capitala României și nicio localitate din țară nu mai are această denumire. Lucrurile însă nu au stat tot timpul așa, iar numele de „București” a fost... citește tot
Ce este un barter? Cum a apărut ideea de barter?
Ce este un barter? Cum a apărut ideea de barter?
Într-o lume în care tranzacțiile comerciale sunt dominate de monedă și bani electronici, conceptul de barter oferă o incursiune fascinantă în forme mai vechi și mai directe de comerț.... citește tot