Care sunt cele mai sigure țări pentru condus? Dar cele mai periculoase?

04.08.2022
Care sunt cele mai sigure țări pentru condus? Dar cele mai periculoase?

Condusul unei mașini pe drumurile publice poate reprezenta un moment de relaxare și de libertate. Din păcate, sunt țări unde șofatul este foarte periculos. Fie din cauza comportamentului conducătorilor auto, fie din pricina drumurilor, sunt state unde șofatul este o adevărată aventură întrucât viața îți este pusă în pericol la orice pas.

Cele mai periculoase țări pentru condus

Africa de Sud a fost considerată drept cea mai periculoasă țară pentru condus din lume, potrivit unui studiu întreprins de compania internațională de educație a șoferilor, Zutobi. Potrivit statisticilor, rata de deces este foarte mare din cauza accidentelor rutiere provocate de șoferii care au consumat alcool. Datele oficiale au arătat că 57,5% dintre conducătorii auto au consumat alcool înainte să urce la volan. Totodată, studiul a arătat că această țară are al doilea cel mai mare număr de decese în accidente rutiere, cu 25,9 la 100.000 de oameni.

Nu mai puțin de 56 de țări au fost analizate, iar Thailanda s-a clasat pe locul al doilea la acest capitol. Acest stat a raportat un număr îngrijorător de mare de decese pe drumuri, cu 32,7 la 100.000 de oameni, mai mult decât orice altă țară. Pe lângă străzile adesea haotice, cu drumuri prost întreținute, Thailanda are o limită de viteză maximă de 120 km/h pe autostrăzi și o limită relativ indulgentă pentru consumul de alcool, de 0,05 g/dl., potrivit economictimes.indiatimes.com.

Statele Unite ale Americii au ocupat ultimul loc pe podium. Alături de Marea Britanie, SUA au o politică foarte permisivă pentru conducerea sub influența alcoolului, șoferii având permisiunea de a consuma băuturi alcoolice până când arată 0,08 g/dl de alcool în sistem. În plus, în unele părți ale țării există o limită de viteză de până la 130 km/h, autostrada din Texas permițând chiar și viteze de până la 137 km/h.

India s-a clasat surprinzător pe locul patru, în condițiile în care traficul din această țară este unul haotic, iar fiecare șofer conduce după cum îl duce capul, regulile de circulație fiind mai degrabă opționale decât obligatorii. Traficul din Mumbai, Bengaluru sau Delhi este sufocant, potrivit hindustantimes.com.

Cele mai sigure țări pentru condus

Cele mai sigure drumuri din lume se găsesc în Norvegia. Cu un scor impresionant de 8,21 din 10, cercetarea a constatat că Norvegia este cea mai sigură țară în care să circuli. Aici, doar 2,7 persoane din 100 000 mor în accidente rutiere în fiecare an, asta și fiindcă aproximativ 95,2% dintre șoferi poartă centura de siguranță. Datele statistice au arătat că doar 13% dintre decesele rutiere sunt legate de alcool.

Pe locul doi s-a clasat Japonia. Datele oficiale arată că 98% dintre șoferi poartă centura de siguranță. Țara a avut, de asemenea, un număr scăzut de decese din cauza accidentelor rutiere, de doar 4,1 persoane moarte la 100.000 de locuitori, ceea ce este impresionant, având în vedere numărul mare de oameni și vehicule din marile orașe, precum Tokyo.

Suedia a fost a treia cea mai sigură țară din lume pentru condus, cu doar 2,8 decese la 100.000 de oameni. În ciuda condițiilor de iarnă, drumurile din Suedia sunt în general bine îngrijite și sigure.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
De ce nu toate rațele pot să zboare?
De ce nu toate rațele pot să zboare?
În curtea bunicilor de la țară întotdeauna au fost văzute rațe care măcăne sau nu, dar care nu pot zbura. Păsările curților sunt găinile, gâștele, curcile sau rațele. Toate acestea... citește tot
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
adplus-dvertising