Care sunt cele mai sigure țări pentru condus? Dar cele mai periculoase?

04.08.2022
Care sunt cele mai sigure țări pentru condus? Dar cele mai periculoase?

Condusul unei mașini pe drumurile publice poate reprezenta un moment de relaxare și de libertate. Din păcate, sunt țări unde șofatul este foarte periculos. Fie din cauza comportamentului conducătorilor auto, fie din pricina drumurilor, sunt state unde șofatul este o adevărată aventură întrucât viața îți este pusă în pericol la orice pas.

Cele mai periculoase țări pentru condus

Africa de Sud a fost considerată drept cea mai periculoasă țară pentru condus din lume, potrivit unui studiu întreprins de compania internațională de educație a șoferilor, Zutobi. Potrivit statisticilor, rata de deces este foarte mare din cauza accidentelor rutiere provocate de șoferii care au consumat alcool. Datele oficiale au arătat că 57,5% dintre conducătorii auto au consumat alcool înainte să urce la volan. Totodată, studiul a arătat că această țară are al doilea cel mai mare număr de decese în accidente rutiere, cu 25,9 la 100.000 de oameni.

Nu mai puțin de 56 de țări au fost analizate, iar Thailanda s-a clasat pe locul al doilea la acest capitol. Acest stat a raportat un număr îngrijorător de mare de decese pe drumuri, cu 32,7 la 100.000 de oameni, mai mult decât orice altă țară. Pe lângă străzile adesea haotice, cu drumuri prost întreținute, Thailanda are o limită de viteză maximă de 120 km/h pe autostrăzi și o limită relativ indulgentă pentru consumul de alcool, de 0,05 g/dl., potrivit economictimes.indiatimes.com.

Statele Unite ale Americii au ocupat ultimul loc pe podium. Alături de Marea Britanie, SUA au o politică foarte permisivă pentru conducerea sub influența alcoolului, șoferii având permisiunea de a consuma băuturi alcoolice până când arată 0,08 g/dl de alcool în sistem. În plus, în unele părți ale țării există o limită de viteză de până la 130 km/h, autostrada din Texas permițând chiar și viteze de până la 137 km/h.

India s-a clasat surprinzător pe locul patru, în condițiile în care traficul din această țară este unul haotic, iar fiecare șofer conduce după cum îl duce capul, regulile de circulație fiind mai degrabă opționale decât obligatorii. Traficul din Mumbai, Bengaluru sau Delhi este sufocant, potrivit hindustantimes.com.

Cele mai sigure țări pentru condus

Cele mai sigure drumuri din lume se găsesc în Norvegia. Cu un scor impresionant de 8,21 din 10, cercetarea a constatat că Norvegia este cea mai sigură țară în care să circuli. Aici, doar 2,7 persoane din 100 000 mor în accidente rutiere în fiecare an, asta și fiindcă aproximativ 95,2% dintre șoferi poartă centura de siguranță. Datele statistice au arătat că doar 13% dintre decesele rutiere sunt legate de alcool.

Pe locul doi s-a clasat Japonia. Datele oficiale arată că 98% dintre șoferi poartă centura de siguranță. Țara a avut, de asemenea, un număr scăzut de decese din cauza accidentelor rutiere, de doar 4,1 persoane moarte la 100.000 de locuitori, ceea ce este impresionant, având în vedere numărul mare de oameni și vehicule din marile orașe, precum Tokyo.

Suedia a fost a treia cea mai sigură țară din lume pentru condus, cu doar 2,8 decese la 100.000 de oameni. În ciuda condițiilor de iarnă, drumurile din Suedia sunt în general bine îngrijite și sigure.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Nu toate necuvântătoarele au fost înzestrate cu calități fizice, așa cum este cazul leilor, papagalilor, păunilor sau leoparzilor. Există animale mai puțin frumoase care își au locul bine... citește tot
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot