Cine a fost „biciuitul Peter”, cel mai celebru sclav din Statele Unite?

29.06.2020
Cine a fost „biciuitul Peter”, cel mai celebru sclav din Statele Unite?

Sunt puține situațiile în care un sclav ar fi putut deveni vreodată cunoscut. Totuși, ele există. Iar cel mai bun exemplu este Peter, cel care a primit titulatura de „cel mai cunoscut sclav din istoria americană”.

Când a început sclavia americană?

Istoria sclavilor afro-americani a început oficial pe data de 20 august 1619. În acea zi, o navă olandeză aduce la Jamestown (Virginia) 20 de sclavi de origine africană. Oficial, aceşti primi sclavi afro-americani au fost desemnaţi iniţial ca fiind ucenici. Inițial, primii afro-americani îşi putea redobândi libertatea după 4 sau 7 ani în slujba stâpânului, dar de la un an la altul li s-a mărit timpul de dependență.

Cine a fost Peter?

O figură emblematică din istoria sclaviei în Statele Unite ale Americii este cea a lui Peter. Acesta a devenit celebru după publicarea unei fotografii în anul 1863 de către The Independent.

Peter a fost un sclav fugar care în momentul în care a fost supus unui control medical pentru a se alătura armatei unioniste, medicii descoperă pe spatele său profunde cicatrice lăsate de bici. Peter a lucrat ani buni pentru un stăpân pe o plantație de bumbac din Louisiana. Fotografia cu pricina demonstrează ororile la care au fost supuși sclavii în Statele Unite ale Americii.

Will Smith va fi „Peter biciuitul”

Will Smith va începe în curând filmările pentru „Emancipation”, o peliculă realizată de cineastul Antoine Fuqua. Actorul Will Smith va juca rolul lui Peter, unul dintre cei mai celebri sclavi din Statele Unite ale Americii. „Din păcate, nu poţi repara trecutul, dar le poţi aminti oamenilor de trecut şi cred că trebuie să o facem, într-o manieră corectă, reală. Cu toţii trebuie să ne îndreptăm către un viitor mult mai luminos”, a spus Antoine Fuqua.

Ce este Black Lives Matter?

Black Lives Matter („Viețile Negrilor Contează”) este o mișcare internațională pentru drepturile omului care s-a format în 2020, în SUA, în cadrul comunității afro-americane și militează pentru încetarea violenței și a rasismului sistemic față de afroamericani. Black Lives Matter organizează în mod regulat proteste, manifestând preponderent împotriva brutalității poliției și a uciderii negrilor de către polițiști. Ulterior, BLM a devenit o mișcare de protest la nivel global.

Foto: cypheravenue.com

Biciuitul Peter
Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot