Care sunt cele mai importante obiective de vizitat din Budapesta?

03.08.2023
Care sunt cele mai importante obiective de vizitat din Budapesta?

Budapesta este cel mai mare și important oraș din Ungaria. Aflat la aproximativ 800 kilometri distanță de București, capitala maghiară este o destinație perfectă pentru un city-break reușit. O locație plină de istorie, arhitectură fabuloasă care vine la pachet cu un vibe vestic. Care sunt cele mai importante obiective de vizitat din Budapesta?

Top 5 locuri locuri de vizitat în Budapesta

Budapesta

Din București vei ajunge în Budapesta după un drum de aproximativ 9 ore cu mașina sau o oră și un pic cu avionul. Deși pare o distanță mare, drumul este parcurs în mare parte pe autostradă. Cu toate că se află foarte aproape de România, orașul maghiar are un aer de capitală vestică, în care arhitectura este impresionantă.

Epoca comunistă din Ungaria a lăsat capitala aproape neatinsă, preferând să își axeze ideile în alte domenii. Deși cei mai mulți turiști confundă Budapesta cu Bucureștiul și invers, diferențele sunt majore, existând mai multe locuri de vizitat în capitala vecinilor maghiari.

  1. Castelul Buda și Bastionul Pescarilor. Cele două clădiri fac parte din patrimoniul cultural local, dar și Mondial UNESCO. Castelul Buda este un palat cu peste 200 de camere, iar într-una dintre clădirile parcului se află reședința președintelui. Bastionul Pescarilor este un loc ideal pentru cei pasionați de fotografie.
  2. Parlamentul maghiar. Deși nu este atât de mare precum cel românesc, cel din Budapesta este mai frumos. O clădire cu aer gotic, Parlamentul atrage anual milioane de turiști. Construcția a fost inaugurată în anul 1886, cu prilejul marcării celor 1.000 de ani de stat maghiar.
  3. Bazilica Sfântul Ștefan. Este cea mai impresionantă clădire religioasă din capitală. Se poate intra în mod gratuit. Aceasta este dedicată Sfântului Ștefan, regele care a fondat statul maghiar.
  4. Piața Centrală. Un loc ideal pentru turiștii gastronomici. De aici te poți încărca cu o atmosferă prietenoasă. Este un loc turistic pentru toată lumea. Turiștii și localnicii cumpără zilnic de aici numeroase produse tradiționale precum paprica sau salam picant de tip unguresc.
  5. Băile Termale Szechenyi. Deși este un nume complicat de pronunțat, aceasta este cea mai mare și importantă baie termală din Budapesta. Orașul este cunoscut pentru băile termale cu istorie de până în timpurile romane, iar Szechenyi este cea mai importantă.

Curiozități despre capitala maghiară

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot