Șapte motive pentru care Bucureștiul este confundat cu Budapesta

13.10.2021
Șapte motive pentru care Bucureștiul este confundat cu Budapesta

București, capitala României. Budapesta, capitala Ungariei. Pare destul de clar, nu-i așa? Ei bine, nu și pentru străinii care au confundat și, cel mai probabil, vor mai confunda cele două mari orașe.

De ce Bucureștiul este confundat cu Budapesta?

Printre cele mai cunoscute nume care au încurcat cele două orașe se numără James Hetfield, solistul Metallica, care aflându-se la un concert la Romexpo a salutat publicul cu „Bună seara, Budapesta!”. În anul 1995, solistul trupei de heavy metal, Iron Maiden, pe atunci Blaze Bayley, şi-a făcut intrarea cu un „Hello, Budapest!”, pe scena din Bucureşti.

Și instituțiile au probleme cu cele două capitale. În repetate rânduri, UEFA a confundat Budapesta cu Bucureștiul, iar în anul 2021, în timpul Campionatului European, 6 suporteri francezi au ajuns în Bucureşti după ce au încurcat capitala României cu Budapesta. Aceștia voiau să ajungă în Budapesta să vadă meciul favoriților contra Ungariei. Shtiu.ro îți prezintă 7 motive pentru care cele două orașe sunt încurcate deseori:

1. Ambele denumiri de capitale încep în limba engleză cu literele „BU” și se termină cu „EST”, „Bucharest” și „Budapest”.

2. Alături de nume importante precum Berna, Berlin, Bruxelles sau Belgrad, Budapesta și București fac parte dintre capitalele europene a căror denumire începe cu litera B.

3. Ca populație, București și Budapesta sunt asemănătoare. În timp ce Budapesta are 1,7 milioane de locuitori, Bucureștiul are 1,8 milioane de locuitori.

4. Cele două orașe sunt destul de apropiate pe hartă. Între Budapesta și București sunt doar 835 de km.

5. Prin Budapesta trece Dunărea, fluviu asociat tot mai des cu România, întrucât pe teritoriul țării noastre Dunărea parcurgea cea mai lungă distanță (29,9% din traseul său) și tot aici se varsă în Marea Neagră.

6. Atât Budapesta cât și Bucureștiul au avut de înfruntat după Cel de-al Doilea Război Mondial regimul comunist. Ungaria s-a numit Republica Populară Ungară, iar țara noastră Republica Socialistă România.

7. Relația politică dintre Budapesta și București este adesea ușor tensionată. România are o populație maghiară de peste un milion de locuitori, care formează majoritatea în unele districte ale Transilvaniei, iar tratamentul acestei minorități rămâne o problemă politică fierbinte.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot