Care sunt cele mai frumoase animale din lume?

01.05.2020
Care sunt cele mai frumoase animale din lume?

Animale superbe. Regnul animal este plin de frumusețe. Sunt specii atât de drăgălașe încât te lasă cu gura căscată. De la penele lor vibrante până la paltoanele de blană măiestuoase, nu se poate nega faptul că unele animale sunt mai frumoase decât noi oamenii.

Trebuie speficat că evoluția a ajutat aceste animale să devină ceea ce sunt astăzi. Vă prezentăm mai jos un top 5 al celor mai frumoase animale din lume.

Rața mandarin

Rața mandarin este atât de frumoasă că nu îți poți lua ochii de la ea. Aceste păsări, originare din Asia de est, sunt dimorfice sexual, ceea ce înseamnă că bărbații și femelele nu arată la fel. Masculii au pene în dungi strălucitoare, femelele sunt maro cu pete albe. Rățoii sunt „șmecheri” și atrag rațelele cu penele lor strălucitoare.

Broasca cu săgeți

Broasca cu săgeți este una dintre cele mai toxice animale de pe planetă. Veninul său poate să omoare un om fără probleme. Pe cât este de mică și de frumoasă, pe atât este de mortală. Coloritul intens de pe spatele ei o ajută să scape de prădători. Aceasta se găsește în pădurile din America de Sud, iar o singură săgeată cu venin este suficientă pentru a ucide 10 bărbați maturi.

Vulpea polară

Vulpea polară se găsește, așa cum îi spune și numele, în zona arctică. Animalul este de o frumusețe rară, având o blană albă care o ajută să înfrunte frigul, dar și să se camufleze de prădători. În timpul iernii, vulpile arctice se potrivesc chiar în habitatele lor de pe tundra înghețată. Apoi, când zăpada se topește, acestea dezvoltă o haină cenușie care se amestecă cu noile plante și roci care apar în vară.

Peștele mandarin

Peștele mandarin este originar din Pacific, din Insulele Ryukyu, situate la sud de Australia. Pe cât este de frumos, pe atât de urât mirositor este. Deoarece acești pești nu au solzi, au nevoie de protecție suplimentară împotriva prădătorilor. Corpurile lor sunt acoperite cu spini toxici și cu un mucus gros, cu miros neplăcut.

Leopardul pătat

Leopardul pătat se găsește în pădurile din sud-estul Asiei. Blana sa superbă și ochii blajini te fac să te gândești la o pisică de casă exotică. O specie superbă care încântă privirea.

Animalele au rolul lor pe această planetă și trebuie respectate, fără ele lumea ar fi cu siguranță mai săracă și mai tristă.

Foto: businessinsider.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot