Care sunt cele mai cunoscute invenții românești?

20.03.2023
Care sunt cele mai cunoscute invenții românești?

Deși imaginea românilor despre propria țară nu este întotdeauna bună, pe plan internațional țara noastră este văzută în multe ocazii cu ochi buni. De-a lungul timpului, promovarea țării s-a făcut într-un mod eronat, astfel că România rămâne în spatele altor state care primesc milioane de turiști. Cu toate acestea, evoluția țării este plină de oameni extraordinari care au reușit să schimbe cursul istoriei. Care sunt cele mai cunoscute invenții cărora românii le-au dat viață?

Invenții românești care au revoluționat omenirea

invenții

Deși nu se poate spune că românii au inventat apa caldă, cu siguranță mintea sclipitoare a unor concetățeni a schimbat cursul istoriei. Acestea sunt mai puțin celebre, dar sunt folosite zilnic de către miliarde de oameni.

În prezent, aceste invenții par banale și unii sceptici poate chiar nu ar crede că au fost create de români. Din aceste motive, România are nevoie de o schimbare a promovării, în care fiecare cetățean își aduce aportul.

Lista poate fi completată cu: stiloul, portul CD-ROM, scaun ejectabil, testul pentru cancerul de col uterin.

Care este cel mai cunoscut român din toate timpurile?

Deși este greu de precizat care este cel mai cunoscut român pe plan internațional, putem doar ghici. Românii extraordinari au reprezentat țara cu mândrie în toate locurile în care au ajuns. Cu toate acestea, nu un personaj pozitiv este pe buzele tuturor oamenilor când aud de România.

Conform mai multor sondaje, cel mai cunoscut român pentru străini este nimeni altul decât Nicolae Ceaușescu. Brutalul dictator român a ajuns cunoscut atât în America de Sud, Africa, până în Noua Zeelandă.

Ambițiile megalomane l-au făcut să ajungă de la un simplu cizmar la conducerea Partidului Comunist Român. Totodată, dictatorul a fost primul Președinte din istoria țării.

Foto: Playtech.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot
Care este cel mai mic munte din lume?
Care este cel mai mic munte din lume?
De obicei, denumirea de munte ne duce cu gândul la înălțime. De exemplu, Vârful Everest din munții Himalaya are o înălțime maximă de 8.848,86 m, fiind cel mai înalt punct din lume. În... citește tot
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Subiectul caselor lui Iohannis este iarăși în prim-plan, după ce publicația Recorder a publicat un reportaj prin care se sugerează că actualul președinte al României își pregătește... citește tot