Care sunt cele mai cunoscute invenții românești?

20.03.2023
Care sunt cele mai cunoscute invenții românești?

Deși imaginea românilor despre propria țară nu este întotdeauna bună, pe plan internațional țara noastră este văzută în multe ocazii cu ochi buni. De-a lungul timpului, promovarea țării s-a făcut într-un mod eronat, astfel că România rămâne în spatele altor state care primesc milioane de turiști. Cu toate acestea, evoluția țării este plină de oameni extraordinari care au reușit să schimbe cursul istoriei. Care sunt cele mai cunoscute invenții cărora românii le-au dat viață?

Invenții românești care au revoluționat omenirea

invenții

Deși nu se poate spune că românii au inventat apa caldă, cu siguranță mintea sclipitoare a unor concetățeni a schimbat cursul istoriei. Acestea sunt mai puțin celebre, dar sunt folosite zilnic de către miliarde de oameni.

În prezent, aceste invenții par banale și unii sceptici poate chiar nu ar crede că au fost create de români. Din aceste motive, România are nevoie de o schimbare a promovării, în care fiecare cetățean își aduce aportul.

Lista poate fi completată cu: stiloul, portul CD-ROM, scaun ejectabil, testul pentru cancerul de col uterin.

Care este cel mai cunoscut român din toate timpurile?

Deși este greu de precizat care este cel mai cunoscut român pe plan internațional, putem doar ghici. Românii extraordinari au reprezentat țara cu mândrie în toate locurile în care au ajuns. Cu toate acestea, nu un personaj pozitiv este pe buzele tuturor oamenilor când aud de România.

Conform mai multor sondaje, cel mai cunoscut român pentru străini este nimeni altul decât Nicolae Ceaușescu. Brutalul dictator român a ajuns cunoscut atât în America de Sud, Africa, până în Noua Zeelandă.

Ambițiile megalomane l-au făcut să ajungă de la un simplu cizmar la conducerea Partidului Comunist Român. Totodată, dictatorul a fost primul Președinte din istoria țării.

Foto: Playtech.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt ...
Nu om fi noi deștepții deștepților, dar parcă nici la coada clasamentului nu suntem. Am zis parcă? Sigur nu suntem. Nivelul IQ-ului unui neam depinde de o sumedenie de factori, de la genetică,... citește tot
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
România este situată în emisfera nordică, la intersecția dintre Paralela de 45 de grade latitudine nordică și Meridianul de 25 de grade longitudine estică. De altfel, Paralela 45 traversează... citește tot
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Mult așteptatul concert Coldplay de la București a început cu stângul. Un cântăreț de manele pe nume Babasha a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Ba... citește tot