Care sunt cele mai comune rezoluții de Anul Nou?

03.01.2024
Care sunt cele mai comune rezoluții de Anul Nou?

La trecerea dintre ani, mulți dintre noi ne punem obiective pentru anul ce va să vină. Aceste potențiale împlini poartă denumirea de rezoluții și sunt din ce în ce mai comune, indiferent de cultură, religie sau continent. Care sunt cele mai comune rezoluții?

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Clinical Psychology, doar 46% dintre persoanele care și-au luat rezoluțiile de Anul Nou au avut succes. Acest lucru înseamnă că peste jumătate dintre oamenii care își stabilesc un obiectiv pentru noul an vor eșua.

Cele mai comune 10 rezoluții conform goskills.com sunt:

Să fac mișcare și să mănânc sănătos

Multe persoane își propun să facă mai multă mișcare, să mănânce mai sănătos și să aibă grijă de corpul lor în noul an.

Să slăbesc

Cine nu își dorește să arate bine? Ei bine, imediat după Anul Nou, sălile de sport se umplu de clienți dornici să aibă un corp de invidiat. Statisticile arată că majoritatea renunță după prima lună. Un nou raport privind Europa, publicat de Organizația Mondială a Sănătății pe 2022, arată că aproximativ 60% din adulții europeni și o treime din copii suferă de greutate în exces, scrie romania.europalibera.org.

Să fiu mai organizat

Într-o lume tot mai dezogranizată, puțină organizare nu strică. Tocmai de aceea, mulți visează să-și pună ordine în viață, mai ales în marile orașe, acolo unde timpul trece extrem de repede.

Să am un nou hobby

Multe persoane se plâng că petrec mult timp la birou sau în trafic și uită de bucuriile personale. Tocmai de aceea, aceștia își doresc să-și găsească un nou hobby. Fie că este vorba despre călărit, tenis, citit sau skiat, o nouă pasiune este oricând binevenită.

Să decorez/renovez casa

Casa este locul în care petrecem cel mai mult timp. Tocmai de aceea, multe persoane își propun fie să-și redecoreze casa, fie să și-o renoveze. Acest lucru implică mult timp, nervi și, evident, bani.

Să economisesc mai mulți bani

Doar 23% dintre români economisesc pe tot parcursul anului, arată un studiu realizat de o companie de servicii bancare digitale, citat de stirileprotv.ro. Cei mai mulți dintre români (53%) abia reușesc să pună deoparte 500 de lei pe lună.

Să renunț la țigări

Renunțarea la obiceiuri nesănătoase, cum ar fi fumatul sau consumul excesiv de alcool, sunt o rezoluție obișnuită. Potrivit datelor furnizate de Eurostat, în 2022, procentul de fumători în România era de 19,8% din populația țării.

Să petrec mai mult timp cu familia

Mulți oameni își propun să găsească un echilibru mai bun între munca și viața personală pentru a avea o calitate mai bună a vieții și pentru a se bucura de cei dragi.

Să călătoresc mai mult

Milioane de oameni visează să călătorească pentru a beneficia de experiențe noi. Fie că este vorba despre citybreak-uri sau vacanțe exotice, orice ieșire din zona de confort te poate face să înveți lucruri noi.

 

Să citesc mai mult

De ani buni, obiceiul cititului își pierde din însemnătate. Acordăm mai mult timp rețelelor de social media și mult mai puțin unei lecturi. Conform rezultatelor unui studiu Eurostat, 35% dintre români recunosc că nu au citit niciodată vreo carte și doar 16% spun că citesc lunar.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot