Care sunt cele mai amuzante nume de localități din România?

15.01.2024
Care sunt cele mai amuzante nume de localități din România?

România este o țară bogată cu o diversitate socială remarcabilă. Pe teritoriul nostru se regăsește un amalgam de culturi. Fie că vorbim de maghiari, sași, germani sau lipoveni, fiecare dintre aceștia și-a impregnat puternic identitatea. Care sunt cele mai amuzante și unice nume de localități din România?

Localități amuzante, istorie bogată

localități

România, un teritoriu cu peste 200.000 kilometri pătrați adună laolaltă mii de localități. De-a lungul țării, regăsim sate, comune și orașe în care conviețuiesc milioane de cetățeni. Cele mai multe dintre denumirile localităților sunt date de diverse specificații, printre care personaje istorice, date și evenimente importante.

Cu toate acestea, există și nume care provoacă amuzament, râsete și consternare, întrebându-ne la ce s-au gândit oamenii când au ales aceste denumiri. Iată o listă scurtă a celor mai dubioase și amuzante denumiri de localități:

Buda, o denumire amuzantă a unei localități, dar care nu este un caz izolat. Din punct de vedere geografic, satul Buda face parte din comuna Berzunți, Bacău. La recensământul din 2022, în acest sat trăiau doar puțin peste 550 de locuitori. Localitatea nu este lipsită de locuri pentru vizitare, aici aflându-se Mănăstirea Sava, una dintre multele înscrise în patrimoniul UNESCO.

Care este cel mai mic sat din România?

Între miile de localități din România una se deosebește de celelalte. În satul „Bătrâna” mai trăiesc doar 88 de suflete. Chiar și așa, satul numără nu mai puțin de 8 consilieri locali, dar și funcționari care contribuie la bunăstarea satului.

Localitatea se află în județul Hunedoara și are o suprafață de doar 30 kilometri pătrați și o altitudine maximă de 960 de metri, imaginea principală fiind a dealurilor din împrejurimi. În sat se află o biserică de lemn, dar și Muzeul de Costume tradiționale al Ținutului Pădurenilor.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
În ultimii ani, inteligența artificială (AI) a avansat enorm și computerele au depășit limite pe care le consideram imposibile acum puțină vreme. Deși, probabil, în viitor unii ne vom... citește tot
Poate rămâne Șoșoacă fără mandat de europarlamentar din cauza comportamentului său?
Poate rămâne Șoșoacă fără mandat de europarlamentar din cauza comportamentului său?
În urmă cu câteva zile, Diana Șoșoacă a atras atenția Europei după ce a făcut un scandal monstru în Parlamentuul European. Reprezentanta României a fost dată afară, joi, din plenul... citește tot