Care sunt cele mai amuzante nume de localități din România?

15.01.2024
Care sunt cele mai amuzante nume de localități din România?

România este o țară bogată cu o diversitate socială remarcabilă. Pe teritoriul nostru se regăsește un amalgam de culturi. Fie că vorbim de maghiari, sași, germani sau lipoveni, fiecare dintre aceștia și-a impregnat puternic identitatea. Care sunt cele mai amuzante și unice nume de localități din România?

Localități amuzante, istorie bogată

localități

România, un teritoriu cu peste 200.000 kilometri pătrați adună laolaltă mii de localități. De-a lungul țării, regăsim sate, comune și orașe în care conviețuiesc milioane de cetățeni. Cele mai multe dintre denumirile localităților sunt date de diverse specificații, printre care personaje istorice, date și evenimente importante.

Cu toate acestea, există și nume care provoacă amuzament, râsete și consternare, întrebându-ne la ce s-au gândit oamenii când au ales aceste denumiri. Iată o listă scurtă a celor mai dubioase și amuzante denumiri de localități:

Buda, o denumire amuzantă a unei localități, dar care nu este un caz izolat. Din punct de vedere geografic, satul Buda face parte din comuna Berzunți, Bacău. La recensământul din 2022, în acest sat trăiau doar puțin peste 550 de locuitori. Localitatea nu este lipsită de locuri pentru vizitare, aici aflându-se Mănăstirea Sava, una dintre multele înscrise în patrimoniul UNESCO.

Care este cel mai mic sat din România?

Între miile de localități din România una se deosebește de celelalte. În satul „Bătrâna” mai trăiesc doar 88 de suflete. Chiar și așa, satul numără nu mai puțin de 8 consilieri locali, dar și funcționari care contribuie la bunăstarea satului.

Localitatea se află în județul Hunedoara și are o suprafață de doar 30 kilometri pătrați și o altitudine maximă de 960 de metri, imaginea principală fiind a dealurilor din împrejurimi. În sat se află o biserică de lemn, dar și Muzeul de Costume tradiționale al Ținutului Pădurenilor.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot