Care este vârsta maximă până la care poate trăi un om?

20.02.2023
Care este vârsta maximă până la care poate trăi un om?

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost curioși să afle cât mai multe lucruri despre corpul lor pentru a știi cum funcționează și pentru a putea trăi mai mult. Organismul uman este foarte complex și își dezvăluie foarte greu secretele, însă un grup de oameni de știință din Țările de Jos au reușit să înțeleagă unele lucruri.

Cu toţii ne-am întrebat, la un moment dat, oare cât poate trăi maxim un om, iar răspunsul a venit în final. Cercetătorii de la Tilburg și de la Universitatea Erasmus, din Rotterdam, au analizat 75.000 de persoane care au murit pe parcursul a 30 de ani, în țara numită până de curând Olanda.

Până la ce vârstă pot trăi maxim un bărbat și o femeie?

Oamenii de știință au analizat toate datele și au venit cu câteva concluzii surprinzătoare. O femeie poate trăi maxim până la vârsta de 115,7 ani, în timp ce un bărbat poate rămâne în viață până la vârsta de 114,1 ani. Totodată, cercetătorii au estimat că durata maximă de viață a unei persoane se oprește la vârsta de 90 de ani și doar în cazuri excepționale va depăși 115 ani.

În medie, oamenii trăiesc mai mult, dar cei mai în vârstă dintre noi nu au îmbătrânit în ultimii treizeci de ani. Există cu siguranță un fel de zid aici. Bineînțeles, speranța medie de viață a crescut. Cu toate acestea, pragul maxim nu s-a schimbat, a declarat profesorul John Einmahl, potrivit indy100.com.

Trebuie precizat că studiul efectuat nu are legătură cu speranța de viață și cu durata de viață. Aceasta din urmă a fost analizată pentru a putea vedea cât poate trăi maxim un om, dacă are grijă de organismul lui. Cu toate acestea, sunt persoane care, de-a lungul timpului, au depășit această vârstă de 115 ani la femei și 114 ani la bărbați.

Cel mai bun exemplu este franțuzoaica Jeanne Louise Calment, care a trăit 122 de ani. Ba mai mult, la noi în țară se spune că a existat o persoană care a trăit 148 de ani. Este vorba de Maftei Pop, iar povestea lui poate fi citită apăsând click pe numele său. Maftei Pop ar fi murit pe data de 15 martie 1952 la vârsta de 148 de ani (acesta a trăit mai exact, 1704 luni sau 51.830 zile).

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Poți să ajungi din Norvegia în Coreea de Nord traversând o singură țară. Care este aceasta?
Poți să ajungi din Norvegia în Coreea de Nord traversând o singură țară. Care este aceasta?
Între Norvegia și Coreea de Nord sunt peste 7.000 de km. Deși sunt state situate în două părți total opuse ale Globului, pentru a ajunge din Norvegia (Europa) în Coreea de Nord (Asia) trebuie... citește tot
Care este țara cu cea mai mică densitate din lume? Poți să mergi zile în șir fără să dai de un om!
Care este țara cu cea mai mică densitate din lume? Poți să mergi zile în șir fără să dai de un om!
Populația unui stat nu este direct proporțională cu mărimea acestuia. Ba dimpotrivă. Statele care au suprafața mai mică au o densitate a populației mai mare. Totuși, nu cel mai mare stat... citește tot
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
În anul 1992, Michael Jackson punea România pe harta lumii după ce alegea țara care doar ieșise din comunism destinația pentru unul dintre concertele sale din turneul „Dangerous World... citește tot