Care este vârsta maximă până la care poate trăi un om?

20.02.2023
Care este vârsta maximă până la care poate trăi un om?

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost curioși să afle cât mai multe lucruri despre corpul lor pentru a știi cum funcționează și pentru a putea trăi mai mult. Organismul uman este foarte complex și își dezvăluie foarte greu secretele, însă un grup de oameni de știință din Țările de Jos au reușit să înțeleagă unele lucruri.

Cu toţii ne-am întrebat, la un moment dat, oare cât poate trăi maxim un om, iar răspunsul a venit în final. Cercetătorii de la Tilburg și de la Universitatea Erasmus, din Rotterdam, au analizat 75.000 de persoane care au murit pe parcursul a 30 de ani, în țara numită până de curând Olanda.

Până la ce vârstă pot trăi maxim un bărbat și o femeie?

Oamenii de știință au analizat toate datele și au venit cu câteva concluzii surprinzătoare. O femeie poate trăi maxim până la vârsta de 115,7 ani, în timp ce un bărbat poate rămâne în viață până la vârsta de 114,1 ani. Totodată, cercetătorii au estimat că durata maximă de viață a unei persoane se oprește la vârsta de 90 de ani și doar în cazuri excepționale va depăși 115 ani.

În medie, oamenii trăiesc mai mult, dar cei mai în vârstă dintre noi nu au îmbătrânit în ultimii treizeci de ani. Există cu siguranță un fel de zid aici. Bineînțeles, speranța medie de viață a crescut. Cu toate acestea, pragul maxim nu s-a schimbat, a declarat profesorul John Einmahl, potrivit indy100.com.

Trebuie precizat că studiul efectuat nu are legătură cu speranța de viață și cu durata de viață. Aceasta din urmă a fost analizată pentru a putea vedea cât poate trăi maxim un om, dacă are grijă de organismul lui. Cu toate acestea, sunt persoane care, de-a lungul timpului, au depășit această vârstă de 115 ani la femei și 114 ani la bărbați.

Cel mai bun exemplu este franțuzoaica Jeanne Louise Calment, care a trăit 122 de ani. Ba mai mult, la noi în țară se spune că a existat o persoană care a trăit 148 de ani. Este vorba de Maftei Pop, iar povestea lui poate fi citită apăsând click pe numele său. Maftei Pop ar fi murit pe data de 15 martie 1952 la vârsta de 148 de ani (acesta a trăit mai exact, 1704 luni sau 51.830 zile).

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot