Care este țara unde o femeie poate avea mai mulți bărbați? „Țara fericirii”, locul unde poliandria este permisă

06.10.2023
Care este țara unde o femeie poate avea mai mulți bărbați? „Țara fericirii”, locul unde poliandria este permisă

Există o mulțime de țări islamice unde poligamia este permisă și bărbații au dreptul să aibă simultan mai multe soții. În mod hilar, există o țară unde femeile pot avea în același timp mai mulți bărbați. Este vorba despre Buthan, una dintre cele mai puțin deschise țări din lume.

Buthan, locul unde poliandria este… PERMISĂ

Până în anul 1974, accesul turiștilor în Buthan era stric interzis. Bhutan și-a dorit să păstreze echilibrul între dezvoltarea turismului și protecția patrimoniului său unic și să nu transforme statul într-un tărâm al turiștilor.

Buthan se află pe versantul sudic al Munților Himalaya, între China și India. Populația Buthanului este de 700.000 de locuitori și, în mod ciudat, buthanezii au niște reguli un pic ieșite din comun.

Andreea, jumătatea proiectului HaiHui în doi, s-a aflat în Buthan și a explicat cum stă treaba cu poligamia/poliandrie (formă de căsătorie în care un bărbat (o femeie) are, în același timp, mai multe soții (soți) și care nu este acceptată în majoritatea statelor) în această țară.

„Poligamia este admisă în Buthan. Ești femeie, poți avea doi sau trei soți, ești bărbat poți avea două, trei soții. Tinerii nu aderă la genul acesta de relații, dar se practică în zonele în care trăiesc populațiile nomade”, a explicat Andreia în vlog-ul său de pe YouTube.

Aceasta a adăugat: „De exemplu, un bărbat se poate căsători cu două surori sau o femeie se poate căsători cu doi frați tocmai pentru a menține averea în familie”.

Recent, autoritățile din Buthan au restricționat prin lege poligamia la maximum trei soții per bărbat. Sunt bărbați care pot avea mai multe neveste, cu condiția ca prima soție să-și dea consimțământul. Totuși, interesant este că în aproape toate cazurile de poliandrie au fost poliandrie fratenă, adică frați care împărțeau aceeași femeie. În cultura buthaneză, toți frații sunt considerați parteneri sexuali egali ai soției comune.

În trecut, în estul Bhutanului, căsătoriile între veri încrucișați erau cândva comune, cu toate acestea, această practică este o raritate astăzi. Începând cu anii 1990, din ce în ce mai multe cupluri tinere au început să se căsătorească din dragoste.

În Buthan, femeile moștenesc averea familiei

În mod hilar, în Buthan femeile sunt cele care moștenesc averea familiei. Dacă o familie are două fete, acestea se vor căsători cu un singur bărbat pentru a asigura averea.

Vezi AICI aventurile Andreiei în Buthan!

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
În anul 1992, Michael Jackson punea România pe harta lumii după ce alegea țara care doar ieșise din comunism destinația pentru unul dintre concertele sale din turneul „Dangerous World... citește tot
Povestea lui Brendon Grimshaw, omul care a avut un vis: și-a cumpărat o insulă tropicală și „a sălbăticit-o”. A refuzat o ofertă de 50 de milioane de dolari!
Povestea lui Brendon Grimshaw, omul care a avut un vis: și-a cumpărat o insulă tropicală și „a sălbăticit-o”. A refuzat o ...
În anul 1962, un bărbat de 37 de ani din Anglia pe nume Brendon Grimshaw a demisionat brusc. Brendon Grimshaw lucra ca redactor la o publicație din Dewsbury din Yorkshire, Anglia. Cu banii pe... citește tot
Una dintre cele mai bogate țări din lume a decis: transportul public este gratuit. Ce impact a avut decizia?
Una dintre cele mai bogate țări din lume a decis: transportul public este gratuit. Ce impact a avut decizia?
Au trecut patru ani de când Luxemburg a decis ca toate formele de transport public – inclusiv autobuzele, trenurile și tramvaiele – să fie gratuite atât pentru rezidenți, cât și pentru... citește tot