Care este țara care n-a primit turiști până în 1974? Nici astăzi nu poate ajunge oricine în ‘Țara Fericirii’

06.10.2023
Care este țara care n-a primit turiști până în 1974? Nici astăzi nu poate ajunge oricine în ‘Țara Fericirii’

Turismul se practică de ani buni atât în Europa cât și pe celelalte continente. Puțini sunt cei care știu că există o țară care ani de-a rândul a fost o enigmă turistică. Buthanul a primit turiști abia începând cu 1974. De ce?

Buthan, o țară semi-deschisă

Aflată în mijlocul Himalayei, Bhutan a fost mult timp o enigmă turistică, o țară izolată complet de lumea exterioară. Până în anul 1974, Bhutan (stat cu capitala la Thimphu) a rămas practic izolată de restul lumii, cu politici stricte de izolare. Această izolare a avut un scop clar – protejarea culturii și a mediului său înconjurător spectaculos. Cu toate acestea, în 1974, Bhutan a făcut primul pas către deschiderea sa către turism, acceptând un număr limitat de turiști pentru a explora minunățiile naturale și culturale ale țării.

De atunci, Bhutan și-a menținut o abordare unică față de turism. Cu un număr limitat de vizitatori admis în fiecare an și o politică de „turism de înaltă valoare” care implică tarife zilnice considerabile, Bhutan a reușit să păstreze echilibrul între dezvoltarea turismului și protecția patrimoniului său unic.

Astăzi, Bhutan rămâne o destinație turistică dorită pentru cei care caută aventuri autentice și experiențe culturale autentice. Turiștii care vizitează Bhutan au oportunitatea de a explora peisaje montane impresionante, temple budiste seculare și tradiții autentice. Cu toate acestea, accesul rămâne strâns controlat pentru a păstra această bijuterie a Himalayei în stare pură.

Numărul de turiști care vizitează Bhutan (stat cunoscut sub denumirea de ‘Țara Fericirii‘) a crescut de la 2.850 în 1992 și a ajuns la 7.158 în anul 1999. Până la sfârșitul anilor 1980, turismul a contribuit cu peste 2 milioane USD în venituri anuale. În 2019, 316.000 de turiști au avut ocazia să vadă Buthanul, un număr record pentru această țară ce numără puțin peste 700.000 de locuitori.

În ciuda izolării sale prelungite, Bhutan a găsit modalități creative de a se conecta cu lumea modernă, promovând dezvoltarea durabilă și bunăstarea cetățenilor săi. Astfel, în timp ce își deschide ușile către turism, Bhutan rămâne un exemplu unic de protejare a identității și a resurselor sale naturale.

Unde se află Buthan?

Buthanul se află pe versantul sudic al Munților Himalaya, aflându-se între China și India. De la nord la sud, statul are o lungime de doar 200 km. Bhutanul este situat la o înălțime destul de mare, centrul țării aflându-se în Himalaya Joasă, cu altitudini situate între 2000 și 5000 metri. Cel mai înalt punct este vârful Kula Kangri, cu 7554 m.

Vezi aici o călătorie incredibilă a Andreiei de la HaiHui în doi!

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Nu toate necuvântătoarele au fost înzestrate cu calități fizice, așa cum este cazul leilor, papagalilor, păunilor sau leoparzilor. Există animale mai puțin frumoase care își au locul bine... citește tot
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot