Care este țara care n-a primit turiști până în 1974? Nici astăzi nu poate ajunge oricine în ‘Țara Fericirii’

06.10.2023
Care este țara care n-a primit turiști până în 1974? Nici astăzi nu poate ajunge oricine în ‘Țara Fericirii’

Turismul se practică de ani buni atât în Europa cât și pe celelalte continente. Puțini sunt cei care știu că există o țară care ani de-a rândul a fost o enigmă turistică. Buthanul a primit turiști abia începând cu 1974. De ce?

Buthan, o țară semi-deschisă

Aflată în mijlocul Himalayei, Bhutan a fost mult timp o enigmă turistică, o țară izolată complet de lumea exterioară. Până în anul 1974, Bhutan (stat cu capitala la Thimphu) a rămas practic izolată de restul lumii, cu politici stricte de izolare. Această izolare a avut un scop clar – protejarea culturii și a mediului său înconjurător spectaculos. Cu toate acestea, în 1974, Bhutan a făcut primul pas către deschiderea sa către turism, acceptând un număr limitat de turiști pentru a explora minunățiile naturale și culturale ale țării.

De atunci, Bhutan și-a menținut o abordare unică față de turism. Cu un număr limitat de vizitatori admis în fiecare an și o politică de „turism de înaltă valoare” care implică tarife zilnice considerabile, Bhutan a reușit să păstreze echilibrul între dezvoltarea turismului și protecția patrimoniului său unic.

Astăzi, Bhutan rămâne o destinație turistică dorită pentru cei care caută aventuri autentice și experiențe culturale autentice. Turiștii care vizitează Bhutan au oportunitatea de a explora peisaje montane impresionante, temple budiste seculare și tradiții autentice. Cu toate acestea, accesul rămâne strâns controlat pentru a păstra această bijuterie a Himalayei în stare pură.

Numărul de turiști care vizitează Bhutan (stat cunoscut sub denumirea de ‘Țara Fericirii‘) a crescut de la 2.850 în 1992 și a ajuns la 7.158 în anul 1999. Până la sfârșitul anilor 1980, turismul a contribuit cu peste 2 milioane USD în venituri anuale. În 2019, 316.000 de turiști au avut ocazia să vadă Buthanul, un număr record pentru această țară ce numără puțin peste 700.000 de locuitori.

În ciuda izolării sale prelungite, Bhutan a găsit modalități creative de a se conecta cu lumea modernă, promovând dezvoltarea durabilă și bunăstarea cetățenilor săi. Astfel, în timp ce își deschide ușile către turism, Bhutan rămâne un exemplu unic de protejare a identității și a resurselor sale naturale.

Unde se află Buthan?

Buthanul se află pe versantul sudic al Munților Himalaya, aflându-se între China și India. De la nord la sud, statul are o lungime de doar 200 km. Bhutanul este situat la o înălțime destul de mare, centrul țării aflându-se în Himalaya Joasă, cu altitudini situate între 2000 și 5000 metri. Cel mai înalt punct este vârful Kula Kangri, cu 7554 m.

Vezi aici o călătorie incredibilă a Andreiei de la HaiHui în doi!

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot