Care este cea mai bună perioadă pentru a vizita Florența?

24.08.2022
Care este cea mai bună perioadă pentru a vizita Florența?

Florența este un oraș situat în centrul Italiei și este capitala regiunii Toscana. Populația sa nu depășește 710.000 de cetățeni, însă anual, orașul este vizitat de peste 15 milioane de turiști. Florența sau Firenze cum spun italienii este recunoscut pentru impresionanta sa istorie. Aici este locul de unde, în anul 1300 a început perioada Renașterii. Tot aici este se află și locul de activitate al marelui Leonardo da Vinci. Cre este cea mai bună perioadă pentru a vizita Florența? 

De ce este Florența un oraș foarte vizitat?

vizita Florența

Situat în una dintre cele mai impresionante regiuni ale Italiei, orașul Florența se bucură de o temperatură potrivită turismului pe toată perioada anului. Datorită poziționării sale într-un bazin înconjurat de dealuri, temperaturile sunt mai ridicate. În sezonul de vară, temperaturile pot ajunge până la 35 °C, iar pe timp de iarnă, acestea pot depăși 15 °C.
Turismul reprezintă cea mai importantă industrie a orașului. În mod constant, în perioada aprilie-octombrie turiștii sunt mai numeroși, biletele pentru muzee fiind aproape epuizate iar cazările sunt scumpe. Numărul turiștilor este semnificativ datorită istoriei bogate a orașului. Florența este considerat orașul cu cea mai mare concentrație de artă din lume. Peste 60% din cele mai importante lucrări de artă ale lumii de află în Italia, iar jumătate dintre acestea sunt în Florența.
Istoria orașului este strâns legată de către evoluția Familiei Medici, Michelangelo, Leonardo da Vinci și Perioada Renașterii. Între secolele 13 și 16, geniul italian ajunge la apogeu fiind create numeroase capodopere. Renașterea italiană a început la Florența, când artistul Brunelleschi a terminat ridicarea Domului. În timpul acestei perioade, în oraș s-au construit palate și piețe renascentiste, devenind astfel un muzeu în aer liber. Capelele, galeriile, piațetele și muzeele Florenței sunt o comoară inepuizabilă, cu un aer boem și un spirit complex.
Cele mai importante locuri de vizitat ale orașului sunt: Galeria Uffizi (aici fiind regăsite lucrări care aparțin lui Botticelli, Leonardo da Vinci sau Michelangelo), Palatul Pitti, Palatul Vecchio, Pontevecchio. Totodată, aici se regăsesc unele dintre cele mai impresionante biserici din Italia, precum Domul din Florența, San Lorenzo sau Santa Maria Novella.

Care este cea mai bună perioadă pentru a vizita Florența?

Suprafața totală a orașului este de doar 100 km/2, astfel Florența poate fi luat la pas foarte ușor. Cea mai importantă zonă a orașului se află în centru, aici regăsindu-se cele mai importante monumente și magazine. Pe timpul verii, întregul oraș este împânzit de festivaluri, concerte și piețe de unde turiștii îți pot alege cele mai impresionante suveniruri. Florența poate fi vizitat pe întreaga durată a anului, însă vara este perioada cea mai aglomerată și călduroasă. Între lunile iunie-august, numărul ridicat de turiști poate fi copleșitor, iar temperaturile din mijlocul zilei pot crea o stare de oboseală.
În luna Octombrie, zilele sunt potrivite pentru plimbare, vremea este blândă iar numărul turiștilor nu este la fel de mare. Între lunile noiembrie și martie temperaturile de până în 15 grade țin turiștii la distanță, sunt mai puține cozi la principalele atracții iar hotelurile au tarifele reduse.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
În ultima perioadă auzim tot mai des exprimarea „per se”. Chiar dacă este folosită în ultima perioadă, expresia este veche de mii de ani și provine, ca mai toate expresiile utilizate la... citește tot