Care este cea mai bună perioadă pentru a vizita Florența?

24.08.2022
Care este cea mai bună perioadă pentru a vizita Florența?

Florența este un oraș situat în centrul Italiei și este capitala regiunii Toscana. Populația sa nu depășește 710.000 de cetățeni, însă anual, orașul este vizitat de peste 15 milioane de turiști. Florența sau Firenze cum spun italienii este recunoscut pentru impresionanta sa istorie. Aici este locul de unde, în anul 1300 a început perioada Renașterii. Tot aici este se află și locul de activitate al marelui Leonardo da Vinci. Cre este cea mai bună perioadă pentru a vizita Florența? 

De ce este Florența un oraș foarte vizitat?

vizita Florența

Situat în una dintre cele mai impresionante regiuni ale Italiei, orașul Florența se bucură de o temperatură potrivită turismului pe toată perioada anului. Datorită poziționării sale într-un bazin înconjurat de dealuri, temperaturile sunt mai ridicate. În sezonul de vară, temperaturile pot ajunge până la 35 °C, iar pe timp de iarnă, acestea pot depăși 15 °C.
Turismul reprezintă cea mai importantă industrie a orașului. În mod constant, în perioada aprilie-octombrie turiștii sunt mai numeroși, biletele pentru muzee fiind aproape epuizate iar cazările sunt scumpe. Numărul turiștilor este semnificativ datorită istoriei bogate a orașului. Florența este considerat orașul cu cea mai mare concentrație de artă din lume. Peste 60% din cele mai importante lucrări de artă ale lumii de află în Italia, iar jumătate dintre acestea sunt în Florența.
Istoria orașului este strâns legată de către evoluția Familiei Medici, Michelangelo, Leonardo da Vinci și Perioada Renașterii. Între secolele 13 și 16, geniul italian ajunge la apogeu fiind create numeroase capodopere. Renașterea italiană a început la Florența, când artistul Brunelleschi a terminat ridicarea Domului. În timpul acestei perioade, în oraș s-au construit palate și piețe renascentiste, devenind astfel un muzeu în aer liber. Capelele, galeriile, piațetele și muzeele Florenței sunt o comoară inepuizabilă, cu un aer boem și un spirit complex.
Cele mai importante locuri de vizitat ale orașului sunt: Galeria Uffizi (aici fiind regăsite lucrări care aparțin lui Botticelli, Leonardo da Vinci sau Michelangelo), Palatul Pitti, Palatul Vecchio, Pontevecchio. Totodată, aici se regăsesc unele dintre cele mai impresionante biserici din Italia, precum Domul din Florența, San Lorenzo sau Santa Maria Novella.

Care este cea mai bună perioadă pentru a vizita Florența?

Suprafața totală a orașului este de doar 100 km/2, astfel Florența poate fi luat la pas foarte ușor. Cea mai importantă zonă a orașului se află în centru, aici regăsindu-se cele mai importante monumente și magazine. Pe timpul verii, întregul oraș este împânzit de festivaluri, concerte și piețe de unde turiștii îți pot alege cele mai impresionante suveniruri. Florența poate fi vizitat pe întreaga durată a anului, însă vara este perioada cea mai aglomerată și călduroasă. Între lunile iunie-august, numărul ridicat de turiști poate fi copleșitor, iar temperaturile din mijlocul zilei pot crea o stare de oboseală.
În luna Octombrie, zilele sunt potrivite pentru plimbare, vremea este blândă iar numărul turiștilor nu este la fel de mare. Între lunile noiembrie și martie temperaturile de până în 15 grade țin turiștii la distanță, sunt mai puține cozi la principalele atracții iar hotelurile au tarifele reduse.

Foto: Depositphotos.com

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot