Care este țara cu cele mai multe lacuri naturale din lume?

28.07.2021
Care este țara cu cele mai multe lacuri naturale din lume?

Identificarea țării cu cele mai multe lacuri naturale de pe planetă a fost o sarcină dificilă. Marea problemă a venit din faptul că Național Geografic a descris diferit un lac mare de unul mic. Conform definiției dată de National Geografic, un lac este pur și simplu un corp mare de apă care este înconjurat de pământ, în timp ce apele mai mici au fost denumite iazuri. Așadar, care țară are mai multe lacuri?

Care este țara cu cele mai multe lacuri naturale?

Țara cu cele mai multe lacuri naturale din lume a fost greu de identificat și din pricina faptului că multe dintre ele nu sunt documentate. Cu toate acestea, potrivit datelor în vigoare, Canada este statul cu cele mai multe lacuri din lume.

Canada este o țară din America de Nord. Cele zece provincii și trei teritorii ale sale se întind de la Atlantic la Pacific și la nord până în Oceanul Arctic, acoperind 9,98 milioane de kilometri pătrați, făcând-o a doua țară din lume ca suprafață totală. Granița sa de sud și de vest cu Statele Unite ale Americii, care se întinde pe 8.891 de kilometri, este cea mai lungă frontieră terestră bi-națională din lume. Capitala Canadei este Ottawa, iar cele mai mari trei zone metropolitane ale sale sunt Toronto, Montreal și Vancouver.

Așadar, Canada este țara cu cele mai multe lacuri naturale din lume. Potrivit statisticilor, aproximativ 60% din lacurile lumii se găsesc în statul nord-american. Guvernul canadian a raportat 31.752 de lacuri majore, fiecare acoperind o suprafață de minim 3 kilometri pătrați. Un lucru impresionant îl reprezintă faptul că 563 dintre acestea acoperă o suprafață de peste 100 de kilometri pătrați. Totodată, mai există și aproximativ două milioane de astfel de ape mai mici. Cel mai mare lac care se găsește pe teritoriul Canadei se numește Marea Urșilor cu o suprafață de 31.328 de km pătrați.

Geografia Canadei este foarte variată. Suprafața țării este dominată de păduri, regiuni cu gheață, lacurile cristaline, animale sălbatice precum și parcuri naturale. Cu alte cuvinte, este o regiune de vis pentru pasionații de natură și drumeții montane.

Canada, mai mare decât Europa

Acoperind 9.984.670 de kilometri pătrați, suprafața Canadei este puțin mai mare decât a Europei și de mai mult de 40 de ori mai mare decât suprafața Marii Britanii. Râurile din Canada asigură aproape 9% din proviziile de apă din surse regenerabile la nivel mondial. Totodată, Canada se află pe locul al 3-lea în lume în ceea ce privește volumul de gheață, după Antarctica și Groenlanda.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot