E adevărat că există o insulă cu un lac, ce conține o insulă cu un lac, ce conține o insulă cu… un lac?

Claudiu Petrișor 28/11/2019 Ca să știm
E adevărat că există o insulă cu un lac, ce conține o insulă cu un lac, ce conține o insulă cu… un lac?

Unul dintre cele mai neobișnuite locuri din lume este Lacul Taal de pe insula Luzon din Filipine. Lacul Taal, care se află pe insula Luzon, are o insulă (Insula vulcanului) care are un lac (Crater Lake) care conține o mică insulă numită Vulcan Point. Interesant, nu-i așa?

Această anomalie a naturii se găseşte pe insula filipineză Luzon care este cu totul, un loc de-a dreptul impresionant. Luzon este unul dintre cele trei șiraguri de insule mari și conține o ciudățenie a reliefului.

Care este viețuitoarea care ajunge la maturitate sexuală la 150 de ani?

Aici se găseşte vulcanul Taal, în al cărui crater se află o mică insulă. Nu ar fi nimic atât de ieșit în comun dacă vulcanul nu ar fi și el așezat în lacul altei insule. Și astfel începe una dintre cele mai ciudate povești ale reliefului de pe Terra.

Insula Vulcan este locul unor erupţii istorice ale vulcanului Taal şi este responsabilă pentru conţinutul sulfuric al lacului. Craterul din partea de sus a insulei Vulcan este umplut cu apă și astfel a luat naştere lacul Crater. Vulcan Point este o mică umflătură, aflată pe lacul Crater. Fix ca o păpușă Matrioșka (o păpușă viu colorată, goală pe interior, în care sunt introduse alte păpuși, mai mici, identice).

Curiozități despre Filipine:

  • Filipine este o țară insulară alcătuită din peste 7600 de insule, cele mai mari fiind Luzon, Visayas și Mindanao. Numai 880 dintre insule sunt locuite;
  • În Filipine sunt vorbite peste 175 de limbi și câteva dialecte;
  • Pe insulele din Filipine există peste 200 de vulcani, unii dintre ei activi;
  • Populația din Filipine este de 101 milioane de oameni;
  • Luptele de cocoși sunt extrem de populare în Filipine;
  • Filipine este cel mai mare exportator de nuca de cocos din lume si livrează, anual, mai mult de 20 milioane de tone din consumul la nivel mondial.

Cum se vede relieful de la înălțime?

E adevărat că a existat o insulă populată de 600 de turci care a dispărut complet de pe Dunăre?

Nu uita să ne dai un LIKE!
Ne ajută să creștem și să ducem aceste informatii la mai multe persoane.
Mulțumim!

loading...