Care este singurul cuvânt din dicționarul englezesc care are punct și virgulă la mijloc? Ce înseamnă TL;DR?

11.10.2022
Care este singurul cuvânt din dicționarul englezesc care are punct și virgulă la mijloc? Ce înseamnă TL;DR?

Limba engleză este printre cele mai vorbite limbi din lume. Aceasta este cea mai utilizată de turiștii care călătoresc în diverse locații de pe planetă. La răspândirea ei a ajutat imperialismul, dar și globalizarea din prezent și mai ales lumea muzicii și a filmului. Totodată, limba engleză este folosită mai des decât alte limbi fiindcă multe cuvinte sunt ușor de reținut, precum: ok, thank you, how are you, etc. 

Muzica și filmele în limba engleză au ajuns peste tot în lume, iar oamenii au început să rețină cuvintele uzuale și să le folosească cu diferite ocazii. Ca orice limbă din lume, din când în când, dicționarul este actualizat și îmbunătățit cu noi cuvinte.

Care este cuvântul cu punct și virgulă la mijloc?

În anul 2018, nu mai puțin de 840 de cuvinte noi au fost introduse în Dicționarul limbii engleze. Printre acestea și un termen care are punct și virgulă la mijloc. O situație inedită pentru mulți oameni, însă acceptată de mediul academic. Este vorba despre cuvântul „TL;DR”.

Dacă ați văzut vreodată aceste litere sa știți că nu este o greșeală, ci este chiar un cuvânt, care semnifică ceva.

Această alăturare de litere a fost observată inițial la sfârșitul unui comentariu lung pe Internet, la finele unei postări pe forum sau a unui comentariu la un articol, apoi erau urmate de o singură propoziție. Foarte mulți oameni au fost nedumeriți și nu au știut ce înseamnă, însă acum lucrurile au fost lămurite, iar cuvântul a intrat oficial în limbajul limbii engleze.

Așadar, termenul TL;DR este doar un acronim, care înseamnă „too long, didn’t read”, în traducere liberă „prea mult, nu am citit”. Practic, dacă vedeți un text mare și nu aveți chef să îl analizați, derulați în jos, fiindcă s-ar putea să găsiți un TL;DR care rezumă întregul articol, potrivit bestlifeonline.com.

Alte cuvinte introduse recent în Dicționarul limbii engleze sunt: bougie care este sinonim pentru fancy și înseamnă „la modă”; marg care este prescurtare de la margarita, celebra băutură mexicană; hangry, care a fost definit ca acea senzație de iritare atunci când îți este foame rău.

Foto: Pexels.com

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot