Care este povestea satului Nagoro, locul în care „trăiesc” doar păpuși?

28.08.2023
Care este povestea satului Nagoro, locul în care „trăiesc” doar păpuși?

Toți copii iubesc să se joace cu păpușile. Acestea reprezintă pentru cei mici o imagine a oamenilor mari pe care îi pot controla în orice mod dorit de ei. Ce se întâmplă atunci când păpușile iau stăpânire și prind „viață”? Care este povestea horror din spatele satului Nagoro, locul în care trăiesc doar … păpuși?

Nagoro, un sat cu păpuși în loc de oameni

păpuși

În sudul Japoniei există un sat încremenit în timp care nu este stăpânit de oameni. Pe cât pare de înfricoșător, pe atât poate părea și de frumos. Nagoro este o mică localitate din Țara Soarelui Răsare care face furori cu a sa poveste unică. Deși păpușile pot avea o imagine frumoasă, acestea au fost realizate pentru a ascunde o tristețe sfâșietoare.

Adânc în valea Shikoku, turiștii regăsesc Satul Păpușilor. Un loc în care păpușile „kakashi” sau „speriatoare” în limba japoneză au luat locul oamenilor, putând fi găsite pe bicicletă, în stația de autobuz, la restaurant sau în parc pe bancă.

De-a lungul timpului, populația nativă și umană din Nagoro a fost diminuată rapid, iar singurul rezident, Tsukimi Ayano a început să-și înlocuiască vecinii. Oamenii au plecat sau au murit, iar în locul lor, Tsukimi Ayano a creat păpuși în mărime naturală, făcute din paie și haine vechi. Acestea sunt poziționate în mod liber în foarte multe poziții cheie, dar realiste.

De departe, micul cătun pare plin, cu oameni pe străzi care vorbesc, dar de aproape se observă cum liniștea este singura care domnește. Niciunul dintre oameni nu este real, iar plimbările pot deveni chiar ciudate, având senzația că toți ochii te urmăresc.

Pentru a vizita acest loc, turiștii trebuie să apeleze la un tur ghidat sau la un taxi pentru a vă aduce în satul de pomină. Datorită rețelelor de socializare, păpușile au devenit rapid un fenomen global, atrăgând oameni din toate colțurile lumii.

De ce japonezii trăiesc mult?

Japonezii sunt poporul care au printre cele mai bune speranțe de viață. Împreună cu italienii, vârstele oamenilor pot depăși ușor 90 de ani, întrebându-ne ce fac ei bine și noi nu. Speranța de viață se datorează în principal puținelor decese din cauza bolilor cardiace, inclusiv al infarctului miocardic sau cancerului.

Longevitatea spectaculoasă se poate explica printr-o rată surprinzător de mică a obezității, dar și o dietă unică, care este caracterizată printr-un consum redus de carne roșie. La polul opus, japonezii mănâncă o cantitate importantă de pește, dar și alimente vegetale precum soia și consumă mult ceai.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot