Care este povestea bilelor de gheață de pe lacul Michigan?

15.09.2020
Care este povestea bilelor de gheață de pe lacul Michigan?

Natura oferă fenomene unice în lumea întreagă. Un spectacol care uimește, în fiecare an, este apariția bilelor de gheață care se formează pe lacul Michigan din Statele Unite ale Americii. Același eveniment este observat și în Estonia, pe plaja Stroomi din nordul Tallinnului.

Cum se formează bilele de gheață?

Bilele de gheață se desprind în larg de o bucată mai mare, care trebuie să fie plată și să nu aibă colțuri. Ulterior, bucățile sunt împinse de valuri și de vânt la mal, șlefuindu-le în așa fel încât ajung să fie niște sfere perfecte, însă totul la temperaturi de sub -30 de grade Celsius. Acestea variază ca dimensiuni de la câțiva centimetri la zeci de centimetri și pot ajunge la o greutate chiar și de 35 de kg.

Când apar bilele de gheață?

Așa cum spuneam mai sus, pentru ca bilele de gheață să se formeze au nevoie de o temperatură foarte scăzută. Când temperaturile se apropie de -30 de grade Celsius se creează condițiile optime pentru formarea sferelor. Aceste valori sunt atinse numai pe perioada iernii.

Oamenii sunt încântați în fiecare an de spectacolul oferit de natură și îl comentează intens pe rețelele de socializare.

Am primit o grămadă de telefoane. Este cu adevărat spectacular. Marile lacuri îşi creează propria lor climă. Iarna este o lume cu totul nouă pe marile lacuri, a declarat pentru Los Angeles Times Lisa Myers, o funcţionară de la serviciul pentru vizitatori al administraţiei lacului.

Locuitorii din zonă sunt fascinați plăcut de spectacolul oferit de natură și susțin că fenomenul atrage în fiecare an mii de turiști, deși temperatura este foarte scăzută.

Lacul Michigan este cel mai mare lac din lume aflat pe teritoriul unei singure țări, având o suprafață de 58.016 km pătrați. Are o lungime de 494 km și o lățime de 190 km, lungimea țărmurilor fiind de 2.633 km.

Vezi aici bilele de gheață de pe lacul Michigan!

Foto: pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot