Care este locul din București unde se sinucid cei mai mulți oameni?

11.06.2021
Care este locul din București unde se sinucid cei mai mulți oameni?

Sinuciderea este un act de disperare și reprezintă ultima soluție găsită de persoana în cauză pentru a rezolva un eveniment din viața sa. Acest fenomen tragic are loc pe toată planeta. De exemplu, în Statele Unite ale Americii sunt foarte multe persoane care aleg să sară de pe podul Golden Gate din San Francisco. De la înființarea sa din 1937, peste 1.600 de persoane au decis să se sinucidă în această locație. Drept urmare, autoritățile locale au instalat o plasă de siguranță în jurul acestuia, cerută de societatea civilă de mai bine de 60 de ani.

Unde se sinucid cei mai mulți oameni în București?

Majoritatea oamenilor care dorește să se sinucidă alege să sară de pe hotelul Intercontinental, din București. Nu se știe adevăratul motiv pentru care se întâmplă acest lucru, însă locația parcă ar fi blestemată. Surprinzător este însă că printre cei care au ales să se sinucidă de pe Intercontinental, de-a lungul timpului, se numără și mulți cetățeni străini.

Cădirile înalte şi impozante reprezintă în mintea prezumtivului sinucigaş siguranţa reuşitei actului suicidar. Înălţimea clădirii este asociată cu intensitatea emoţională a încercării sale. Se creează ideea de «mare» în mintea lui, crescând pe de-o parte probabilitatea reuşitei, iar pe de altă parte rapiditatea actului în sine. Faptul că acest hotel este folosit pentru asemenea gesturi se explică atât prin înălţimea lui, cât şi prin accesibilitate. E ultracentral, iar cei care vin din afara oraşului cu gânduri negre nu se duc la periferia Bucureştiului, a explicat psihologul Cezar Cioc, de la Institutul de Cercetare şi Dezvoltare a Potenţialului Uman, pentru click.ro.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că la nivel mondial 800.000 de persoane își pun capăt vieții în fiecare zi, practic o persoană se sinucide la fiecare 40 de secunde. Potrivit datelor din 2015, în România nu mai puțin de șapte persoane se sinucid zilnic.

Care este istoria hotelului Intercontinental?

Hotelul Intercontinental are 5 stele și este una dintre cele mai înalte clădiri din București, cu o înălțime aproximativ 77 de metri. Clădirea este amplasată în Piața Universității și a fost construită în perioada comunistă.

Hotelul Intercontinental a fost construit între anii 1968 – 1971, după planurile arhitecților români Dinu Hariton, Gheorghe Nădrag, I. Moscu. Inaugurarea hotelului cu 283 de camere și 24 de etaje a avut loc pe 23 mai 1971. Pentru ridicarea hotelului s-au cheltuit aproximativ 6 milioane de dolari.

La etajul al 19-lea al celebrului hotel se află Apartamentul Imperial, devenit cunoscut în anul 1979 când în acest apartament s-au filmat scene pentru filmul Nea Mărin miliardar. Apartamentul cu o suprafață de 240 mp dispune de două dormitoare și oferă o vizibilitate unică spre Piața Universității. Mobila ce utilează acest apartament este albă din lemn de nuc, poleită cu aur și obiecte de iluminat din sticlă de Murano.

Foto: Pexels.com și seebucharest.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot