E adevărat că TREI BĂRBAȚI s-au sinucis pentru actrița Alice Cocea? Cum arăta frumoasa româncă?

19.08.2020
E adevărat că TREI BĂRBAȚI s-au sinucis pentru actrița Alice Cocea? Cum arăta frumoasa româncă?

Alice Cocea a fost una dintre cele mai frumoase actrițe din România. Și, cel mai probabil, prima „divă” 100% românească. Frumusețea acestei femei a făcut ca nu mai puțin de trei bărbați să-și pună capăt zilelor. Ulterior, Alice Cocea a primit porecla de „Femeia Fatală”.

Alice Cocea s-a născut la Sinaia pe 28 iulie 1899 și la frageda vârstă de 10 ani debuta pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. Încă din adolescență, Alice Cocea reușește să atragă atenția nu doar cu calitățile actoricești, ci și cu cele fizice.

Se pare că un student s-a îndrăgostit nebunește de Alice, dar aceasta nu i-ar fi răspuns avansurilor. Într-o seară, bărbatul a plătit şoferul actriţei pentru a-i lua locul la volan. Întrucât femeia era însoțită, studentul nu reuşit să-şi mărturisească dragostea în maşină. A stat sub ferestrele divei până dimineața, deși afară era frig. Admiratorul lui Alice a fost găsit dimineaţa pe jumătate mort de frig, acoperit de zăpadă şi a decedat două zile mai târziu din cauza unei pneumonii severe.

A doua victimă a actriței a fost un bărbat din cadrul armatei. Locotenentul G nu a avut nici el mai mult succes. Acesta a sfârşit mort într-un accident de călărie. Publicațiile vremii au prezentat accidentul ca fiind o sinucidere pentru frumoasa actriţă româncă.

La 19 ani, Alice Cocea își dorește mai mult și pleacă în Franța unde debutează pe scena teatrului parizian. În 1926, contele Stanislas de Rochefoucauld o ia de soție pe Alice. După doar cinci ani, cei doi se despart și sunt protagoniștii unui scandal amplu. Se pare că Alice avea o relație extraconjugală cu locotenentul francez Victor Point. Acesta s-a sinucis după ce a descopert că Alice coresponda cu un al treilea bărbat pe nume Robert Lefébure. În 1932, Victor Point și-a tras două gloanțe în cap.

“Sinuciderea locotenentului Victor Point nu este un simplu fapt banal. Un om tare, stăpân hotărât al simţurilor sale, cum a dat recent dovada în strălucita expediţie întreprinsă în centrul Asiei, omul care a ştiut să înfrunte cu seninătate primejdiile de moarte ce-l pândeau la tot pasul, stârnind admiraţia celor din jur, devine subit o biată jucărie, un om de paie, lipsit de voinţă, în mâinile frumoasei, dar rafinatei femei”, scria Ilustraţiunea română” pe data de 7 septembrie 1932.

În anul 1934, dornică de atenție, Alice Cocea îşi înscenează o tentativă de sinucidere, la Berlin, pentru a crea vâlvă în jurul numelui ei. După terminarea războiului actriţa a fost acuzată de colaboraţionism cu ocupaţia nazistă de către guvernul francez şi i s-a interzis să mai apară pe scenele din Hexagon.

Alice Cocea a murit pe data de 2 iulie 1970, la vârsta de 70 de ani, în Franța, în orașul Boulogne-Billancoourt.

Alice Cocea
Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot