Care este cel mai populat oraș din Europa?

08.07.2021
Care este cel mai populat oraș din Europa?

Din 1950, populația bătrânului continent Europa a crescut cu aproximativ 200 de milioane de oameni, crescând de la 550 la 750 de milioane în această perioadă de șaptezeci de ani. Înainte de sfârșitul mileniului, Europa era al doilea continent cel mai populat, înainte de a fi depășită de Africa, care își vedea creșterea populației de la 228 milioane în 1950 la 817 milioane până în 2000.

Asia a avut în mod constant cea mai mare populație din continentele lumii și se estimează că va avea o populație de 4,6 miliarde în anul 2021.

Care este cel mai populat oraș din Europa?

În 2020, Istanbul era cel mai mare oraș din Europa, cu o aglomerare urbană estimată la 15,9 milioane de oameni. Capitala Rusiei, Moscova a fost al doilea oraș ca mărime în 2020, cu 12,5 milioane, urmată de capitalele Franței și Regatului Unit, Paris (11 milioane) și Londra (9,3 milioane) de oameni.

Deși atât Rusia, cât și Turcia își au cea mai mare parte a teritoriului lor în Asia, Istanbul și Moscova sunt situate în Europa, iar Istanbulul se află pe ambele continente.

Incluzând teritoriul său din Asia, Rusia este de departe cea mai mare țară din lume , cu un teritoriu de aproximativ 17 milioane de kilometri pătrați, aproape dublu față de următoarea țară ca mărime, Canada.

În Europa, Rusia are, de asemenea, cea mai mare populație, estimată la 145 de milioane, urmată de Germania la 83 de milioane și Regatul Unit la aproape 68 de milioane. În schimb, Europa găzduiește, de asemenea, diferite micro-state, cum ar fi San Marino, care are o populație de doar 30 de mii de locuitori.

Lucruri interesante despre Istanbul

Istanbul este o metropolă în continuă dezvoltare cu un uimitor patrimoniu cultural și arhitectural. Vizitatorii vor găsi un izvor al istoriei estice și occidentale care se întinde pe aproximativ 2.000 de ani într-un oraș vechi, dar modern. Cel mai mare oraș din Turcia nu este doar unul dintre cele mai populare la nivel local, ci o destinație preferată pentru turiștii din întreaga lume.

Dacă vreți să vizitați acest oraș fantastic, trebuie să știți câteva lucruri interesante despre Istanbul.

  1. Istanbul este singurul oraș pan-continental din lume situat pe două continente, Europa și Asia;
  2. Sub Imperiul Otoman, Istanbulul era bine-cunoscut pentru că avea peste 1.400 de toalete publice;
  3. Deși nu este capitala, Istanbul este cel mai mare oraș din Turcia, cu peste 15 milioane de oameni;
  4. 99% din populația Istanbulului este musulmană;
  5. Lalelele, simbolul Olandei, au provenit din Istanbul și au fost trimise de la Istanbul în Olanda;
  6. Marele Bazar este cel mai mare bazar vechi acoperit din lume, cu peste 3.000 de magazine de tot felul;
  7. Istanbulul găzduiește cele mai multe moschei din Turcia. Are în jur de 3.113 moschei, inclusiv moscheea istorică Sultanahmet și moscheea Süleymaniye;

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot