Care este cea mai naționalistă țară din lume?

29.08.2023
Care este cea mai naționalistă țară din lume?

Locul în care ne naștem ne definește ca persoană. Toți venim pe lume cu un sentiment de patriotism, pe care alegem să îl fructificăm mai mult sau mai puțin. Există anumiți cetățeni care ar face orice pentru ca țara în care s-au născut să fie cea mai puternică. Care este cea mai naționalistă țară din lume?

Care este cea mai naționalistă țară?

naționalistă

Naționalismul poate fi definit prin două moduri. Prima dintre aceasta se referă la o ideologie politică, adesea extremistă, prin care sunt apărate și promovate drepturile și aspirațiile țării. A doua definiție face referire la patriotismul și nivelul de identificare al cetățenilor cu drepturile generale din țara în cauză. Astfel că, în acest articol ne vom baza pe cea de-a doua definiție, în care prezentăm cea mai patriotă țară din lume.

Deși este greu să măsurăm nivelul de patriotism pe care cetățenii din lumea întreagă îl au, au fost făcute mai multe sondaje de opinie și calcule și s-a ajuns la un răspuns neașteptat. Deși media prezintă statele vestice, precum Franța sau SUA ca fiind cele care își protejează cel mai mult valorile, răspunsul îl găsim în altă regiune a lumii.

Programul Internațional de Anchetă Socială a întocmit un clasament a celor mai patriote țări. Analiza s-a bazat pe anchetele și sondajele de opinie, care au inclus întrebări despre naționalism, mândria națională, realizări și calități ale națiunilor.

Top 5 cele mai naționaliste țări:

  1. Maroc – 94%
  2. Fiji – 94%
  3. Pakistan – 89%
  4. Vietnam – 89%
  5. Bangladesh – 86%.

Podiumul este câștigat de statul african, Maroc, cu un procent covârșitor de 94%. Nivelul de patriotism al cetățenilor din Maroc oglindește cât de mult sunt dispuși oamenii să lupte pentru țara lor dacă va fi nevoie.

Cât de patrioți sunt românii?

Din păcate, cetățenii români nu intră în clasamentul mondial la nivelului de patriotism. Acest lucru poate fi din mai multe motive. Românii nu sunt atât de patrioți sau nivelul pe care îl prezentăm nu este foarte important.

Românii sunt totuși un popor mândru. Suntem mândri de locul în care ne-am născut, dar îl blamăm de cum a ajuns să funcționeze uneori. Ziua de 1 Decembrie este apogeul mândriei naționale, în care cei mai mulți dintre cetățeni se simt fericiți că s-au născut în acest colț de continent.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Nu toate necuvântătoarele au fost înzestrate cu calități fizice, așa cum este cazul leilor, papagalilor, păunilor sau leoparzilor. Există animale mai puțin frumoase care își au locul bine... citește tot
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot