Care este cea mai bună poziție pentru dormit?

04.08.2023
Care este cea mai bună poziție pentru dormit?

După o zi lungă la serviciu, tot ceea ce ne dorim este să ne întindem în pat pentru a ne relaxa. Locul de culcare este foarte important pentru organismul uman, deoarece poate stresa sau odihni creierul. Cu cât somnul este mai relaxant și complet, cu atât ziua va fi mai ușoară, fără simptome de oboseală. Care este cea mai bună poziție pentru dormit?

Ce poziție este indicată pentru somn?

somn

Somnul face parte din rutina zilnică, fără de care nu am putea trăi. Cele 24 de ore ale unui întreg ciclu zi-noapte cuprind și orele în care trebuie să dormim. Cu siguranță ne-am trezit de mai multe ori cu dureri de spate, de cap și ne-am întrebat de ce.

Modul în care dormim ne influențează trezitul de dimineață și implicit starea de spirit pe care o avem de-a lungul zilei. Pentru o odihnă completă și sănătoasă, corpul uman are nevoie de minimum 7 ore de somn, timp în care se poate recupera, după o perioadă de activități.

Conform specialiștilor, cele mai bune poziții de somn sunt cele în care coloana vertebrală este aliniată. Cu toate acestea, contează foarte mult și modul în care noi ne simțim confortabil. Mai exact, dormitul pe lateral sau pe spate este considerat mai benefic decât cel pe burtă. Chiar dacă dorim să ne schimbăm viața printr-o poziție nouă de dormit, corpul are nevoie de adaptare, care se poate întinde până la două săptămâni.

Dacă dormitul pe burtă creează confort și odihnă, nu vă simțiți obligați să-l schimbați. Puteți minimiza riscul de durere prin alinierea coloanei cu salteaua sau perna.

Care sunt cele mai bune exerciții pentru a adormi?

Fie că suntem stresați sau prea obosiți, putem avea momente când este mai greu să adormim. De aceea, au apărut de-a lungul timpului exerciții benefice care provoacă somnul.

1. Metoda militară:

2. Metoda 4-7-8:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot