Care este cea mai bună poziție pentru dormit?

04.08.2023
Care este cea mai bună poziție pentru dormit?

După o zi lungă la serviciu, tot ceea ce ne dorim este să ne întindem în pat pentru a ne relaxa. Locul de culcare este foarte important pentru organismul uman, deoarece poate stresa sau odihni creierul. Cu cât somnul este mai relaxant și complet, cu atât ziua va fi mai ușoară, fără simptome de oboseală. Care este cea mai bună poziție pentru dormit?

Ce poziție este indicată pentru somn?

somn

Somnul face parte din rutina zilnică, fără de care nu am putea trăi. Cele 24 de ore ale unui întreg ciclu zi-noapte cuprind și orele în care trebuie să dormim. Cu siguranță ne-am trezit de mai multe ori cu dureri de spate, de cap și ne-am întrebat de ce.

Modul în care dormim ne influențează trezitul de dimineață și implicit starea de spirit pe care o avem de-a lungul zilei. Pentru o odihnă completă și sănătoasă, corpul uman are nevoie de minimum 7 ore de somn, timp în care se poate recupera, după o perioadă de activități.

Conform specialiștilor, cele mai bune poziții de somn sunt cele în care coloana vertebrală este aliniată. Cu toate acestea, contează foarte mult și modul în care noi ne simțim confortabil. Mai exact, dormitul pe lateral sau pe spate este considerat mai benefic decât cel pe burtă. Chiar dacă dorim să ne schimbăm viața printr-o poziție nouă de dormit, corpul are nevoie de adaptare, care se poate întinde până la două săptămâni.

Dacă dormitul pe burtă creează confort și odihnă, nu vă simțiți obligați să-l schimbați. Puteți minimiza riscul de durere prin alinierea coloanei cu salteaua sau perna.

Care sunt cele mai bune exerciții pentru a adormi?

Fie că suntem stresați sau prea obosiți, putem avea momente când este mai greu să adormim. De aceea, au apărut de-a lungul timpului exerciții benefice care provoacă somnul.

1. Metoda militară:

2. Metoda 4-7-8:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot