Care era bancul preferat al lui Ceaușescu? Dictatorul râdea mereu la el

18.05.2022
Care era bancul preferat al lui Ceaușescu? Dictatorul râdea mereu la el

Nicolae Ceaușescu a rămas în istorie precum un dictator, fără milă, care dorea să modeleze societatea românească după propria concepție. Fostul lider comunist a condus România din postura de Președinte din 1974 și până în decembrie 1989 și a fost Secretar General al PCR din 11 iulie 1965 și până în decembrie 1989. 

Cu toate acestea, se pare că Nicolae Ceaușescu avea și o latură mai umană, care ieșea la iveală mai ales la petrecerile private. Apropiații susțin că Dictatorul avea un dezvoltat simț al umoruluiFostului șef de stat al României îi plăceau la nebunie bancurile și îi punea pe cei prezenți să îl amuze cu câte o anecdotă. Ba mai mult, acesta avea și un banc preferat, la care râdea de fiecare dată când cineva îl rostea.

Pe o navă s-au întâlnit Kennedy, Hrusciov și Ceaușescu. Mâncând ei, au zis: „Vrem să aflăm care este cea mai curajoasă nație din lume!”

Kennedy a spus: „John, aruncă-te în ocean, ia cuțitul meu și să-mi scoți un rechin pe punte!” John s-a aruncat în ocean, pac, pac, pac, scoate doi rechini pe punte, dar iese fără o mână.

Hrusciov spune: „Aliosa, ia aruncă-te tu în ocean, ia lama asta și să-mi scoți trei rechini.” Aliosa se aruncă, pac, pac, pac, scoate trei rechini pe punte, iese fără picioare și fără o mână.

Toată lumea: „O, ce curaj, ce curaj!”

Vine Ceaușescu, după ce bea o țuică și spune: „Băi Mitică, ia aruncă-te în ocean, ia lingura asta, vezi dacă scoți vreun peștișor să nu ne facem de râs cu americanii și rușii.”

La care Mitică spune: „Intră, bă, dumneata! Nu vezi că-i apa rece?”

Toată lumea: „O, ce curaj, ce curaj!”

Se pare că povestea cu bancul preferat al lui Ceaușescu a fost făcută publică de Dumitru Dragomir, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, într-o intervenție pentru publicația Gazeta Sporturilor. Ba mai mult, Dragomir susține că el i-ar fi spus bancul lui Ceaușescu: „Am luat și masa cu Ceaușescu. M-a pus să-i spun un banc. Tremurau toți, le era frică. Toți îmi făceau semne să tac, dar la tupeul meu am spus”.

Curiozități despre Nicolae Ceaușescu

Foto: Wikipedia.org

AZI ÎN ISTORIE
Pe data de 4 iulie, în Statele Unite ale Americii este sărbătorită Ziua Independenței. Această dată reprezintă cea de-a 185-a zi a calendarului gregorian și a 186-a zi în anii...
Cele mai noi articole
Ce s-a întâmplat azi, 4 iulie?
Ce s-a întâmplat azi, 4 iulie?
Pe data de 4 iulie, în Statele Unite ale Americii este sărbătorită Ziua Independenței. Această dată reprezintă cea de-a 185-a zi a calendarului gregorian și a 186-a zi în anii... citește tot
Ce s-a întâmplat azi, 3 iulie?
Ce s-a întâmplat azi, 3 iulie?
Pe data de 3 iulie, în calendarul creștin-ortodox, sunt sărbătoriți Sfântul Mucenic Iachint și Sfântul Ieronim Anatolie al Constantinopolului. În România, în această zi este celebrată... citește tot
Cum funcționează creierul uman?
Cum funcționează creierul uman?
Creierul funcționează ca un adevărat computer. Acesta prelucrează informațiile pe care le primește de la simțuri și organism, iar după aceea trimite înapoi mesaje către corp. Creierul este... citește tot
Shtiu.ro