Care a fost cea mai ciudată metodă de luptă din Primul Război Mondial?

11.04.2019
Care a fost cea mai ciudată metodă de luptă din Primul Război Mondial?

Primul Război Mondial a fost un conflict militar de dimensiuni internaționale. La marele conflict declanșat în Europa, care a durat de la 28 iulie 1914 până pe 11 noiembrie 1918, au participat peste 70 de milioane de militari, inclusiv 60 de milioane de europeni. Acesta s-a desfășurat în Europa, Africa, orientul Mijlociu, China și insulele din Pacific și s-a soldat cu mai bine de 10 milioane de morți. Totuși, care a fost cea mai ciudată metodă de luptă în Primul Război Mondial?

Chiar dacă a fost considerat ca fiind primul conflict modern din istorie, puțini sunt cei ce au cunoștință despre faptul că în primele bătălii, trupele nemțești erau conduse de ulani, mercenari călare care aveau asupra lor lănci de circa 3 metri lungime. Totuși, nu aceasta a fost cea mai ciudată metodă de luptă din marele conflict.

Italia a intrat în Război de partea Aliatilor pentru a-și stabili frontierele și a recupera zona Triestre de la Imperiul Habsburgic.

Avalanșe provocate intenționat

În timpul luptelor duse în Munţii Alpi dintre austrieci și italieni, au fost declanşate avalanşe în mod intenţionat. Concret, inginerii austrieci au provocat, în mod intenţionat, avalanşe, pentru a-i ucide pe inamicii italieni. Se spune că numai pe data de 13 decembrie 1916, în urma unor astfel de avalanșe de la peste 2500 de metri altitudine, peste 10.000 de soldaţi şi-au pierdut viaţa sub zăpezile Alpilor.

Care este națiunea care a trimis 80 de soldați la război și a primit acasă 81?

În deceniile care au urmat armistițiului, ca urmare a încălzirii globale, ghetarii au început să se retragă treptat, dezvaluind rămășițele războiului dintre austrieci și italieni. Multe cadavre au fost foarte bine conservate și la fel și obiectele soldaților. Printre acestea se numară o scrisoare de dragoste adresata unei anume Maria care nu a fost trimisă niciodată.

E adevărat că în Primul Război Mondial soldații francezi mergeau pe câmpul de luptă cu taxi?

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot