Care a fost cea mai ciudată metodă de luptă din Primul Război Mondial?

11.04.2019
Care a fost cea mai ciudată metodă de luptă din Primul Război Mondial?

Primul Război Mondial a fost un conflict militar de dimensiuni internaționale. La marele conflict declanșat în Europa, care a durat de la 28 iulie 1914 până pe 11 noiembrie 1918, au participat peste 70 de milioane de militari, inclusiv 60 de milioane de europeni. Acesta s-a desfășurat în Europa, Africa, orientul Mijlociu, China și insulele din Pacific și s-a soldat cu mai bine de 10 milioane de morți. Totuși, care a fost cea mai ciudată metodă de luptă în Primul Război Mondial?

Chiar dacă a fost considerat ca fiind primul conflict modern din istorie, puțini sunt cei ce au cunoștință despre faptul că în primele bătălii, trupele nemțești erau conduse de ulani, mercenari călare care aveau asupra lor lănci de circa 3 metri lungime. Totuși, nu aceasta a fost cea mai ciudată metodă de luptă din marele conflict.

Italia a intrat în Război de partea Aliatilor pentru a-și stabili frontierele și a recupera zona Triestre de la Imperiul Habsburgic.

Avalanșe provocate intenționat

În timpul luptelor duse în Munţii Alpi dintre austrieci și italieni, au fost declanşate avalanşe în mod intenţionat. Concret, inginerii austrieci au provocat, în mod intenţionat, avalanşe, pentru a-i ucide pe inamicii italieni. Se spune că numai pe data de 13 decembrie 1916, în urma unor astfel de avalanșe de la peste 2500 de metri altitudine, peste 10.000 de soldaţi şi-au pierdut viaţa sub zăpezile Alpilor.

Care este națiunea care a trimis 80 de soldați la război și a primit acasă 81?

În deceniile care au urmat armistițiului, ca urmare a încălzirii globale, ghetarii au început să se retragă treptat, dezvaluind rămășițele războiului dintre austrieci și italieni. Multe cadavre au fost foarte bine conservate și la fel și obiectele soldaților. Printre acestea se numară o scrisoare de dragoste adresata unei anume Maria care nu a fost trimisă niciodată.

E adevărat că în Primul Război Mondial soldații francezi mergeau pe câmpul de luptă cu taxi?

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot