Ai voie să conduci în poligon dacă nu ai permis?

07.09.2020
Ai voie să conduci în poligon dacă nu ai permis?

Toate persoanele care visează să aibă un permis de conducere își doresc o mașină proprie. În felul acesta, scapă de transportul în comun și au o oarecare libertate, putând circula pe drumurile publice după propriul program stabilit.

Ai voie să conduci în poligon dacă nu ai permis?

Pentru a obține un permis de conducere trebuie respectate anumite reguli, iar în principal trebuie făcută practică cu mașina. Unul dintre locurile unde persoanele pot învăța să manevreze un autovehicul este poligonul. Fiecare municipiu are astfel de locuri, în unele accesul este gratuit, iar în altele accesul se face contracost.

Poligonul este drum public sau nu?

Poligonul este locul unde persoanele care vor să aibă un permis de conducere învață să manevreze o mașină. Poligonul nu este considerat drum public dacă are niște reguli clare și este este delimitat cu o barieră sau o poartă.

Dacă poligonul este închis circulației publice, eventual cu o barieră, nu este drum public și în acest caz poate să conducă oricine, fie că are sau nu permis. Oricine poate să facă ce vrea, atâta timp cât poligonul este prevăzut cu poartă/barieră și are un regulament de ordine interioară, a declarat un polițist pentru auto-bild.ro.

Trebuie specificat că dacă are loc un accident în poligon se aplică regulile Codului Rutier, doar dacă traseul este considerat drum public.

Ce condiții trebuie să îndeplinească o persoană pentru a obține permisul de conducere?

Potrivit Codului Rutier, o persoană poate obține permisul de conducere doar după ce îndeplinește vârsta de 18 ani, însă sunt unele autovehicule care pot fi conduse și de la vârsta de 16 ani, iar aici este vorba în principiu, de cvadricicluri ale căror masă proprie nu depășește 400 kg.

Astfel, pentru a obține un carnet de conducere o persoană trebuie să îndeplinească următoarele condiții, pe lângă vârsta minimă de 16 sau 18 ani:

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot