Se spală motorul la mașină? Cum se curăță un motor?

13.05.2020
Se spală motorul la mașină? Cum se curăță un motor?

O mașină curată este o mașină sănătoasă. Sau, cel puțin, aspectuoasă. Toate persoanele care dețin un autovehicul au grijă ca acesta să fie cât mai bine întreținut. Pe lângă faptul că îi conferă un aspect frumos, îngrijirea  asigură o durabilitate mai mare a motorului și a automobilului.

În ziua de astăzi, tot mai mulți șoferi aleg să își spele motorul la mașină. Fie că ai un BMW, Ferrari sau Dacie, este indicat ca mașina să aibă un motor curat. Cât de mult este un moft sau cât ajută la sănătatea automobilului, urmează să vedem în rândurile de mai jos.

Cum se curăță în mod corect un motor de mașină?

Unele persoane sunt de părere că spălarea motorului nu este benefică pentru sănătatea acestuia și poate afecta partea electrică a automobilului. Cu toate acestea, dacă lucrurile sunt făcute cum trebuie mașina va cunoaște o îmbunătățire nu numai vizuală ci și de performanțe.

Așadar, este recomandat ca spălarea motorului să se facă atunci când acesta este rece și ar fi de evitat stropirea directă cu apă a circuitelor. Pentru a îndepărta orice risc ca apa să ajungă în locuri care nu trebuie, s-ar putea acoperi înainte de spălare cu pungi alternatorul și bujiile.

Este indicat să se folosească un compresor cu aer și lavete din microfibră pentru a îndepărta mizeria. Operațiunea de spălare trebuie să fie destul de rapidă și trebuie efectuată cu produse care au în componență substanțe de degresare (eventual un spray degresant).

Cât de des se spală motorul mașinii?

Motorul unei mașini este bine să fie spălat din când în când. Specialiștii sunt de părere că o dată pe an, vara, este de ajuns. Totodată, este indicat ca la mașinile mai vechi motorul să fie spălat de două ori pe an, pentru a vedea eventualele scurgeri de lichide. Petele de ulei sau cele de antigel devin mult mai vizibile atunci când motorul este curat.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot