Se spală motorul la mașină? Cum se curăță un motor?

13.05.2020
Se spală motorul la mașină? Cum se curăță un motor?

O mașină curată este o mașină sănătoasă. Sau, cel puțin, aspectuoasă. Toate persoanele care dețin un autovehicul au grijă ca acesta să fie cât mai bine întreținut. Pe lângă faptul că îi conferă un aspect frumos, îngrijirea  asigură o durabilitate mai mare a motorului și a automobilului.

În ziua de astăzi, tot mai mulți șoferi aleg să își spele motorul la mașină. Fie că ai un BMW, Ferrari sau Dacie, este indicat ca mașina să aibă un motor curat. Cât de mult este un moft sau cât ajută la sănătatea automobilului, urmează să vedem în rândurile de mai jos.

Cum se curăță în mod corect un motor de mașină?

Unele persoane sunt de părere că spălarea motorului nu este benefică pentru sănătatea acestuia și poate afecta partea electrică a automobilului. Cu toate acestea, dacă lucrurile sunt făcute cum trebuie mașina va cunoaște o îmbunătățire nu numai vizuală ci și de performanțe.

Așadar, este recomandat ca spălarea motorului să se facă atunci când acesta este rece și ar fi de evitat stropirea directă cu apă a circuitelor. Pentru a îndepărta orice risc ca apa să ajungă în locuri care nu trebuie, s-ar putea acoperi înainte de spălare cu pungi alternatorul și bujiile.

Este indicat să se folosească un compresor cu aer și lavete din microfibră pentru a îndepărta mizeria. Operațiunea de spălare trebuie să fie destul de rapidă și trebuie efectuată cu produse care au în componență substanțe de degresare (eventual un spray degresant).

Cât de des se spală motorul mașinii?

Motorul unei mașini este bine să fie spălat din când în când. Specialiștii sunt de părere că o dată pe an, vara, este de ajuns. Totodată, este indicat ca la mașinile mai vechi motorul să fie spălat de două ori pe an, pentru a vedea eventualele scurgeri de lichide. Petele de ulei sau cele de antigel devin mult mai vizibile atunci când motorul este curat.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot