Cum arată un an într-o singură fotografie?

27.03.2019
Cum arată un an într-o singură fotografie?

Fotografia este o imagine a unei ființe, a unui obiect, a unui peisaj etc. fixată pe hârtie fotografică și obținută prin fotografiere. De cele mai multe ori, o fotografie imortalizează un anumit moment, de aceea mai poartă și numele de instantaneu. Ce ați spune, totuși, despre o poză care să surprindă un an întreg? Da, acest lucru este posibil.

Un fotograf norvegian pe nume Eirikso a realizat o fotografie creată din 365 de bucăți, fiecare bucată reprezentând fiecare zi dintr-un an. Cum a procedat fotograful?

„Am avut o camera SLR pe care am pus-o în geamul meu, în același loc, timp de un an. Cu ajutorul dispozitivului am surprins imagini statice pe care le-am pus, ulterior, cap la cap într-un program de editare”, a explicat fotograful pe blogul său.

Acesta a continuat: „Din imagine, se poate observa în mod clar că avem o iarnă destul de lungă și o vară decentă aici, în Oslo, Norvegia. Primăvara și toamna sunt destul de scurte”.

Fotografia care surprinde cele patru anotimpuri a fost postată pe Internet în ianuarie 2011 și a stârnit mii de reacții de apreciere printre internauți. Încă este una dintre cele mai share-uite fotografii din mediul online.

Care sunt țările cu patru anotimpuri?

Un anotimp este una din cele patru diviziuni ale anului. În general, anotimpul se referă la schimbările anuale ale climei. Țările care se află în zonele temperate au patru anotimpuri: primăvara, vara, toamna și iarna, iar cele care se află în zonele cu climatul tropical-umed au două anotimpuri: anotimpul ploios și anotimpul uscat. Apariţia anotimpurilor este strâns legată de mişcarea de revoluţie a Terrei în jurul Soarelui, precum şi de ciclurile climaterice şi circulaţia marilor curenţi de aer.

Curiozități din lumea fotografiei:

Foto: eirikso.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Mit sau realitate: în Japonia, angajatul care ajunge primul parchează pe locul cel mai îndepărtat de intrare
Mit sau realitate: în Japonia, angajatul care ajunge primul parchează pe locul cel mai îndepărtat de intrare
În ultimii ani, internetul a fost inundat de anecdote care pun în lumină cultura muncii din Japonia – un sistem adesea admirat pentru disciplină, respect și spirit colectiv. Una dintre cele... citește tot
De ce fisticul este un fruct aparte? Știai că există arbori masculi și arbori femele?
De ce fisticul este un fruct aparte? Știai că există arbori masculi și arbori femele?
Fisticul necesită condiții extreme pentru a înflori: veri foarte fierbinți (peste 38°C) și ierni reci (sub 7°C), fiind unul dintre puținele culturi care prosperă în zone cu variații... citește tot
De ce Viena este considerată „Capitala Spionilor”?
De ce Viena este considerată „Capitala Spionilor”?
În inima Europei, la poalele Alpilor și pe malurile Dunării, Viena își poartă cu eleganță reputația de oraș imperial, plin de istorie, artă și muzică clasică. Însă, dincolo de... citește tot