De ce se tem pisicile de castraveți?

06.03.2018
De ce se tem pisicile de castraveți?

Internetul este plin de filmulețe și imagini în care pisicile se sperie de moarte la vederea castraveților. Cum explică oamenii de știință acest comportament ciudat al patrupedelor la vederea legumelor verzi?

Cercetătorii spun că nu castravetele în sine este ceea ce sperie pisica, ci mai degrabă felul în care animalul de casă ia la cunoștință de prezența unui obiect străin. Pentru că, în toate filmulețele cu pisicuțe speriate, obiectul străin este așezat în apropierea felinelor când acestea nu sunt atente.

„Cred că reacția se datorează noutății și neașteptatei găsiri a unui obiect neobișnuit plasat alături, în timp ce capetele lor sunt în bolul pentru alimente”, explică Roger Mugford, un specialist în comportamentul animalelor.

De ce zebra are dungi?

Conform oamenilor de știință, pisicile ar fi reacționat la fel dacă în preajmă ar fi fost un ananas și nu un castravete. De obicei, pisicile sunt animale solitare și prezența pe nepusă masă a unui obiect nou în preajmă este o răsturnare de situație care le poate provoca un șoc extrem puternic.

Pisicile
Pisicile se tem de necunoscut

Se pare că mâțele pot percepe castravetele ca pe un șarpe, ori ca pe un prădător, iar instinctul de supraviețuire își spune cuvântul.

Ce este pisica?

Pisica este un mamifer din ordinul carnivorelor, familia Felidae, subfamilia Felinae. Animalul trăiește alături de oameni de peste 9500 ani și în prezent este cel mai cunoscut animal domestic din toată lumea. Pisicile au fost domesticite pentru prima dată în anul 2200 î. d. Hr. de către egipteni.

Curiozități despre pisici

Ce fac insectele iarna? Unde dispar acestea?

Foto: pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Mit sau realitate: în Japonia, angajatul care ajunge primul parchează pe locul cel mai îndepărtat de intrare
Mit sau realitate: în Japonia, angajatul care ajunge primul parchează pe locul cel mai îndepărtat de intrare
În ultimii ani, internetul a fost inundat de anecdote care pun în lumină cultura muncii din Japonia – un sistem adesea admirat pentru disciplină, respect și spirit colectiv. Una dintre cele... citește tot
De ce fisticul este un fruct aparte? Știai că există arbori masculi și arbori femele?
De ce fisticul este un fruct aparte? Știai că există arbori masculi și arbori femele?
Fisticul necesită condiții extreme pentru a înflori: veri foarte fierbinți (peste 38°C) și ierni reci (sub 7°C), fiind unul dintre puținele culturi care prosperă în zone cu variații... citește tot
De ce Viena este considerată „Capitala Spionilor”?
De ce Viena este considerată „Capitala Spionilor”?
În inima Europei, la poalele Alpilor și pe malurile Dunării, Viena își poartă cu eleganță reputația de oraș imperial, plin de istorie, artă și muzică clasică. Însă, dincolo de... citește tot