7 lucruri pe care le poți vedea numai în Italia

12.07.2021
7 lucruri pe care le poți vedea numai în Italia

Italia. Noua Campioană Europeană. Țara care a dat lumii pe Michelangelo, Dante Alighieri, Luciano Pavarotti, Sophia Loren, Giorgio Armani sau Antonio Vivaldi. O țară cu o suprafață de 301.340 de km pătrați, dar care mustește de istorie. La propriu. Site-ul shtiu.ro îți prezintă 7 lucruri pe care le poți vedea numai în Italia:

Artă în Italia

Contribuția Italiei la lumea artei este incomensurabilă. Lucrările lui Giotto, Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Titian, Caravaggio și Bernini sunt printre cele mai recunoscute și mai celebrate din lume. Minuni artistice pot fi găsite peste tot în Italia, în biserici, castele, reședințe istorice, nu doar în muzee.

Vespa, cartea de vizită a italienilor

Asemeni taxiurilor galbene din New York sau autobuzele roșii cu două etaje și Londra, scuterele marca Vespa sunt sinonime cu Italia. Scos pe piață în anul 1946, acest scuter poate fi văzut pe toate străzile din Italia. Au fost vândute peste 18 milioane de modele în istorie.

Gesticulatul, „sport național”

Italienii vorbesc repede și au o limbă extrem de melodioasă. Totuși, aceștia nu ratează ocazia să se folosească de mâini și să gesticuleze atunci când situația o cere. Obiceiul s-a moștenit din moși-strămoși și a devenit involuntar pentru locuitorii din Peninsulă.

Gesticulatul este, în primul rând, folosit de italieni ca formă de exprimare pentru a însoți conversația și nu ca un substitut pentru comunicarea verbală. Ajutându-se de limbajul trupului, indivizii doresc în mod inconștient să fie mai vizibili și să ocupe mai mult spațiu într-un cadru urban aglomerat adăugând elemente fizice la comunicarea lor.

Pizza și paste

E clar, cea mai bună pizza nu poate fi mâncată decât în Italia. Fie că vorbim despre Margherita, Napoli sau Calzone, cea mai bună pizza este în Peninsulă. La fel și pastele în tot felul de combinații. Italienii mănâncă aproape zilnic paste. Conform datelor sondajului YouGov și Bertolli, 90% dintre italieni mănâncă paste de mai multe ori pe săptămână.

Fashion

În Italia, moda este la ea acasă. Prima prezentare de modă recunoscută la nivel internațional a Italiei a avut loc la Florența în anul 1951. În zilele noastre, însă, Milano este considerat principalul centru vestimentar al Italiei. Orașul din nordul Peninsulei găzduiește unele dintre cele mai mari mărci de lux din lume precum: Prada, Gucci, Versace, Armani, Dolce & Gabbana sau Valentino.

Gelato

Gelato nu este un mod mai pretențios și mai simandicos pentru a denumi o înghețată. Originar din Italia, termenul de gelato înseamnă în limba italiană „o înghețată foarte puțin aerată”, fiind, practic, un cu totul alt desert. Acesta este pregătit diferit și este considerat de italieni superior înghețatei artizanale, atât ca textură, cât și ca gust.

Gelato

Principalele ingrediente pentru ambele deserturi sunt laptele şi smântâna, cu mențiunea că diferă cantitatea. Îngheţata conţine mai multă smântână decât lapte, în timp ce în gelato predomină cantitatea de lapte integral. Totodată, înghețata conține cel puțin 10% grăsime, în timp ce gelato conține între 5-7%.

Fotbal

Italienii mănâncă și respiră fotbal. Ani de-a rândul, campionatul italian a fost cel mai puternic din lume. Triumful Italiei la Euro 2020 nu este întâmplător și „squadra azzura” este una dintre cele mai iubite echipe pe întreg globul. Italia are în palmares patru campionate mondiale și două europene.

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Carnea de porc este cea mai vândută carne, în rândul românilor, indiferent de perioada anului. În timpul sărbătorilor, în special când este Crăciunul, lumea achiziționează foarte multă... citește tot
Recomandări din presa de azi
adplus-dvertising