Vine sfârșitul lumii? Un lider spiritual a spus că în 2026 se încheie cu Terra. După declarații, a dispărut

23.10.2023
Vine sfârșitul lumii? Un lider spiritual a spus că în 2026 se încheie cu Terra. După declarații, a dispărut

Liderul unui grup de creştini intitulat Messiah Foundation International, Riaz Ahmed Gohar Shahi, a susținut de ani buni că Pământul va dispărea în 2026.

Cine este Riaz Ahmed Gohar Shahi?

De origine pakistaneză, Riaz Ahmed Gohar Shahi (născut în 1941) este autorul a mai multor cărți pe teme legate de spiritualitate, cea mai de succes dintre acestea fiind Deen-e-Ilahi „The Religion of God” (2000). În acestă carte, autorul spune că lumea va dispărea în anul 2026, când un asteroid va lovi pământul.

Acesta susține că asteroidul va fi cauza „distrugerii totale”, deși menționează că „pentru a intimida [omenirea]… Dumnezeu plănuiește distrugerea la scară mică”.

Shahi a fost extrem de criticat după ce a fost acuzat că a pretins statutul de profet. Acesta a negat tot timpul astfel de acuzații. Ani de-a rândul, învățăturile sale au fost condamnate de liderii religioși musulmani și de guvernul pakistanez.

Cărțile lui Shahi au fost interzise de guvernul Pakistanului, iar adepții săi nu au voie să se întâlnească în public. Gohar Shahi a susținut că s-a întâlnit cu Isus în Statele Unite ale Americii.

Shahi a dispărut din vizorul public în anul 2001. Ultima oară a fost văzut în Londra. Au existat afirmații că a murit în acel an sau în 2003, dar acestea sunt neconfirmate.

Pe data de 17 mai 2012, Messiah Foundation International a republicat cartea „The Religion of God”. În 2012, cartea a fost locul 5 pe Lista celor mai bine vândute a editorului.

Nostradamus a dat greș

Un catren al lui Nostradamus în care profetul afirma că „Regele Terorii” va veni din cer în „1999 și șapte luni” a fost adesea interpretat ca o predicție a zilei apocalipsei din iulie 1999. Totuși, lumea nu s-a terminat în 1999.

Cât de „bătrân” Pământul?

Vârsta Pământului este estimată de către specialiști la 4.54 miliarde de ani. Cum au aflat aceștia vârsta? În urma dezvoltării datării radiometrice la începutul secolului al XX-lea, măsurătorile plumbului din mineralele bogate în uraniu⁠ au arătat că unele din ele depășeau un miliard de ani.

Cele mai vechi astfel de minerale analizate până în prezent — mici cristale de zircon din Jack Hills⁠ din Australia de Vest au cel puțin 4,404 miliarde de ani, scrie wikipedia.org.

 

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot