Cine a fost Nostradamus, supranumit și „profetul Apocalipsei”?

22.01.2021
Cine a fost Nostradamus, supranumit și „profetul Apocalipsei”?

Nostradamus, unul dintre cei mai misterioși astrologi de pe pământ, a șocat lumea de-a lungul timpului cu profețiile sale. De cele mai multe ori apocaliptice, prezicerile și cunoștințele lui Nostradamus i-au atras simpatia unui public destul de loial care credea până în pânzele albe în cuvintele sale.

Nostradamus și inițierea în astrologie

În anul 1503, în sudul Franței, în Provence, se naște Michel de Nostradame, cel mai cunoscut fizician și astrolog care a prezis cele mai importante evenimente din istorie. Pe lângă faptul că Nostradamus a fost astrolog și ocultist, acesta era și alchimist și, nu în ultimul rând un medic talentat. S-a născut într-o familie evreiască, convertită la creștinism și a fost crescut de către bunicul său. Bunicul l-a învățat pe Nostradamus misterele Kabbalei și astrologia, limba ebraică, latină și greacă.

Nostradamus a absolvit filosofia la Universitatea din Avignon și a urmat  medicina la Universitatea Montpelier. Din pasiunea pentru astrologie, pleacă din Franța într-o călătorie prin Europa pentru ași descoperi adevărata menire, aceea de a profet.

Lupta cu ciuma neagră

În anul 1525, imediat după luarea licenței, Nostradamus a început practicarea medicinei, având grijă de cazurile bolnavilor de ciumă. Metodele luate de aceștia ajungând să salveze sute de vieți ale pacienților incurabili. După inventarea mai multor medicamente și a vaccinului împotriva ciumei negre, Nostradamus a fost numit de către rege „medic al regelui”.

Nostradamus a fost primul medic din Europa care a fabricat somniferele. În urma cercetărilor lui, astrologul a descoperit faptul că vrajitoarele blestemau bărbății mult prea virili cu o băutură pe caza de salată verde. Rezultatul fiind căderea în somn, spre tristețea doamnelor. Astfel, profetul s-a folosit de salata verde pentru a fabrica somniferele.

După întoarcerea în Franța, astrologul a fost interesat de artele oculte și a început să-și scrie prezicerile. Celebrul prezicător susținea că profețiile lui se trag din semnele astrologice descoperite de acesta. De cele mai multe ori, scrierile sale erau versuri atât de vagi sau paragrafe scrise în diverse limbi ale lumii, încât au putut fi analizate  în nenumărate moduri.

Prezicerile lui Nostradamus

Cu toate ca profețiile sale au descrieri vagi, astfel încât ele să poată fi interpretate în orice mod posibil,  Nostradamus a prezis reușita lui Napoleon, căderea lui Hitler, bomba atomică și chiar venirea pe lume a fraților Kennedy.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot