Coincidență sau nu? Este adevărat că o dată la 100 de ani Pământul este „curățat”? Ciuma, holeră, gripă spaniolă și acum Covid?

21.01.2021
Coincidență sau nu? Este adevărat că o dată la 100 de ani Pământul este „curățat”? Ciuma, holeră, gripă spaniolă și acum Covid?

Umanitatea s-a dezvoltat sinuos, de-a lungul timpului. Au fost perioade de înflorire materială și spirituală, însă și vremuri grele unde foametea și bolile au fost la ordinea zilei. În prezent, omenirea este afectată de apariția virusului SARS-COV-2, care a demonstrat cât de firavă este sănătatea omului.

Specialiștii în sănătate au susținut că virusul a fost transmis la oameni de la lilieci, însă alții susțin că acesta a fost creat în laborator. Probabil, niciodată nu vom ști adevărul sau cel puțin în perioada următoarelor decenii.

Ce ne spune istoria?

Coincidență sau nu, umanitatea pare să fie afectată de un virus mortal o dată la fiecare 100 de ani. Cum este posibil acest lucru? Este virusul creația omului, a Divinității, a naturii sau, poate, chiar a extratereștrilor?

Potrivit datelor istorice, o dată la 100 de ani, omenirea a avut de luptat cu câte un virus care a pus viața în pericol viața semenilor noștri. Au fost vremuri în care oamenii mureau în număr foarte mare din cauza unui virus, care a afectat întreaga planetă.

În prezent, populația de pe Terra este afectată de pandemia de coronavirus. Acum 100 de ani, în 1920, lumea se confrunta cu epidemia de gripă spaniolă, debutată în 1918. Virusul a făcut între 50 de milioane și 100 milioane de victime.

Lucrurile devin și mai stranii dacă privim și mai în urmă. În anul 1820 lumea era decimată de epidemia de holeră, care a făcut numeroase victime, în special în Asia. Nu se știu câte persoane au murit la nivel mondial, însă numai în Bangkok și-au pierdut viața 30.000 de oameni.

Și cum situația nu ar fi destul de stranie, în urmă cu 300 de ani, epidemia de ciumă bubonică din Europa a distrus populația orașului francez Marseille. Aceasta a făcut 50.000 de morți în oraș și încă 50.000 în provinciile învecinate.

În mod normal totul ar fi o coincidență, însă lucrurile par a fi programate, fără ca voința omului să aibă vreun cuvânt de spus.

Ce este coronavirusul?

Acest virus ucigaș din China vine din familia coronaviridelor care include patru genuri: Alphacoronavirus, Betacoronavirus, Gammacoronavirus și Deltacoronavirus. Coronavirusurile au o formă variabilă, sferică sau ovoidală, pleomorfă, diametrul de 120-160 nm, având un înveliș extern pe care se află niște proeminențe glicoproteice, numite spicule (peplomere), foarte lungi (24 nm), pedunculate, cu extremități rotunjite, bulboase, aranjate în așa fel încât, la microscopul electronic, dau aspect de coroană solară. Acest lucru a favorizat denumirea de coronavirus. Spiculele au rolul de a se lega de receptorii celulari, favorizând infecția celulelor sensibile.

Foto: Pexels

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot