Unde se află cel mai frumos sat din lume?

29.12.2022
Unde se află cel mai frumos sat din lume?

Spania este una dintre cele mai frumoase țări din lume, cu multiple zone turistice care sunt vizitate în fiecare an de milioane de turiști din întreaga lume. Totodată, gastronomia spaniolă este și ea renumită peste hotare, preparatele culinare tradiționale putând satisface și cele mai pretențioase papile gustative.

Organizația Mondială a Turismului (UNWTO) a mai venit cu o veste bună legată de Spania. Unul dintre multiplele sale sate turistice a fost desemnat cel mai frumos sat din lume. Este vorba despre localitatea Alquézar din provincia Huesca, în nordul țării.

Cum arată cel mai frumos sat din lume?

Cel mai frumos sat din lume are doar 290 de locuitori și este amplasat într-o zonă deluroasă. Oamenii din regiune au primit cu mare bucurie vestea că satul lor a fost declarat cel mai frumos din lume și speră ca în perioada următoare turiștii din întreaga lume să vină să se bucure de ceea ce are de oferit localitatea lor.

Această recunoaștere internațională a fost apreciată de primarul Mariano Altemir, care vine să „răsplătească eforturile multor oameni într-un loc care era sortit să dispară și se credea că nu are viitor”. Cu alte cuvinte, oamenii sunt „vinovați” pentru această reușită.

Autoritățile spaniole din zonă se așteaptă la un aflux de turiști în perioada următoare, în provincia Huesca și în Aragon. Acest lucru va duce la mai mulți bani la bugetul local, precum și la noi locuri de muncă.

Ne așteptăm la un aflux mare de vizitatori care caută locuri speciale, unde mediul înconjurător a fost îngrijit. Sperăm că vor fi vizitatori pe tot parcursul anului. Și asta înseamnă noi locuri de muncă, dar și că oamenii își pot câștiga existența rămânând în acest teritoriu, a afirmat primarul Mariano Altemir, potrivit ziarulromanesc.es.

Organizația Mondială a Turismului a analizat 136 de localități, din 57 de țări, de pe cele șapte continente și a ajuns la concluzia că localitatea Alquézar este cel mai frumos sat din lume în anul 2022.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot