Unde se află cel mai frumos sat din lume?

29.12.2022
Unde se află cel mai frumos sat din lume?

Spania este una dintre cele mai frumoase țări din lume, cu multiple zone turistice care sunt vizitate în fiecare an de milioane de turiști din întreaga lume. Totodată, gastronomia spaniolă este și ea renumită peste hotare, preparatele culinare tradiționale putând satisface și cele mai pretențioase papile gustative.

Organizația Mondială a Turismului (UNWTO) a mai venit cu o veste bună legată de Spania. Unul dintre multiplele sale sate turistice a fost desemnat cel mai frumos sat din lume. Este vorba despre localitatea Alquézar din provincia Huesca, în nordul țării.

Cum arată cel mai frumos sat din lume?

Cel mai frumos sat din lume are doar 290 de locuitori și este amplasat într-o zonă deluroasă. Oamenii din regiune au primit cu mare bucurie vestea că satul lor a fost declarat cel mai frumos din lume și speră ca în perioada următoare turiștii din întreaga lume să vină să se bucure de ceea ce are de oferit localitatea lor.

Această recunoaștere internațională a fost apreciată de primarul Mariano Altemir, care vine să „răsplătească eforturile multor oameni într-un loc care era sortit să dispară și se credea că nu are viitor”. Cu alte cuvinte, oamenii sunt „vinovați” pentru această reușită.

Autoritățile spaniole din zonă se așteaptă la un aflux de turiști în perioada următoare, în provincia Huesca și în Aragon. Acest lucru va duce la mai mulți bani la bugetul local, precum și la noi locuri de muncă.

Ne așteptăm la un aflux mare de vizitatori care caută locuri speciale, unde mediul înconjurător a fost îngrijit. Sperăm că vor fi vizitatori pe tot parcursul anului. Și asta înseamnă noi locuri de muncă, dar și că oamenii își pot câștiga existența rămânând în acest teritoriu, a afirmat primarul Mariano Altemir, potrivit ziarulromanesc.es.

Organizația Mondială a Turismului a analizat 136 de localități, din 57 de țări, de pe cele șapte continente și a ajuns la concluzia că localitatea Alquézar este cel mai frumos sat din lume în anul 2022.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Nu există șofer din România care să nu fi petrecut ore bune pe Valea Prahovei, dacă și-a dorit o escapadă la munte. Unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România este o corvoadă... citește tot
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt ...
Nu om fi noi deștepții deștepților, dar parcă nici la coada clasamentului nu suntem. Am zis parcă? Sigur nu suntem. Nivelul IQ-ului unui neam depinde de o sumedenie de factori, de la genetică,... citește tot
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
România este situată în emisfera nordică, la intersecția dintre Paralela de 45 de grade latitudine nordică și Meridianul de 25 de grade longitudine estică. De altfel, Paralela 45 traversează... citește tot