Curiozități despre Barcelona, al doilea cel mai mare oraș al Spaniei

29.06.2023
Curiozități despre Barcelona, al doilea cel mai mare oraș al Spaniei

Barcelona este unul dintre cele mai importante orașe din Europa. Așezarea sa geografică a favorizat dezvoltarea localității, turismul fiind unul dintre sectoarele vitale pentru această regiune. Cert este că după Madrid, Barcelona este al doilea cel mai important și mai mare oraș din Spania.

Lucruri mai puțin știute despre Barcelona

Spania este divizată administrativ în 17 regiuni. Fiecare zonă este autonomă, iar Barcelona este capitala celei numite Catalonia. Potrivit datelor oficiale din 2018, orașul are o populație de puțin peste 1,6 milioane de locuitori.

Celebra biserică ”Sagrada Familia” este o capodoperă arhitecturală și una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Barcelona. Lucrările de construcție au început în 1882 și nu au fost finalizate nici până în prezent. Se estimează că lăcașul de cult va fi terminat în 2026, la 100 de ani de la moartea arhitectului Antoni Gaudí. Acesta spunea, la un moment dat: ”Clientul meu nu se grăbește”.

Fotbalul este a doua ”religie” în oraș, clubul FC Barcelona având o rivalitate istorică cu Real Madrid. Stadionul Camp Nou reprezintă un loc de pelerinaj pentru toți fanii fotbalului care ajung în această regiune.

”Las Ramblas” este o stradă populară din centrul orașului. Aici veți găsi magazine, restaurante, artiști stradali și multă atmosferă plăcută. De asemenea, puteți vizita piața alimentară ”La Boqueria”, una dintre cele mai mari și mai vechi din Europa.

Bucătăria catalană este una dintre cele mai bune din lume, aici putând fi savurate diverse preparate culinare, cum ar fi paella, butifarra (cârnați tradiționali catalani), crema catalană (o cremă brulée cu aromă de vanilie) și multe alte specialități locale. Restaurantul ”Disfrutar” din Barcelona e al doilea cel mai bun din lume și cel mai apreciat din Europa.

În Barcelona sunt două limbi oficiale catalana și spaniola. Prima dintre ele are o cultură și o tradiție literară bogată, fiind vorbită în toată regiunea Cataloniei. Aproximativ 75% dintre locuitorii Barcelonei vorbesc catalana, însă cunosc și spaniola.

Portul din Barcelona există de peste 2000 de ani și este cel mai mare port de la Marea Mediterană. Parcul Güell a fost proiectat de Antoni Gaudí și este cunoscut în lumea întreagă pentru terasele sale colorate, pavilioanele fantastice și celebra șopârlă statuie. Parcul a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO, în anul 1984.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot