Unde să mergi la mare în vara anului 2023? Mamaia versus Vama Veche

19.06.2023
Unde să mergi la mare în vara anului 2023? Mamaia versus Vama Veche

Odată cu venirea verii începe perioada concediilor. Dacă iarna oamenii merg la munte, vara aleg, de obicei, marea. România este o destinație cunoscută pentru numărul mare de stațiuni în care pot veni turiștii să se relaxeze și să se distreze. Unde să mergi la mare în concediul verii din 2023?

La mare în România

mare

Anual, sute de mii de turiști aleg să rămână în România pentru a merge la mare. Fie că vorbim despre confortul locului de acasă sau de faptul că stațiunile sunt pline de viață, turiștii nu lipsesc niciodată. În cei peste 100 de kilometri de plajă, turiștii veniți pot alege fie plaje amenajate sau sălbatice, fie plaje pentru tratament sau locuri pline de cluburi și distracții pentru tineri.

Pentru a face o analiză cât mai corectă a locului în care să mergi la mare pe litoralul românesc vom încerca să ne axăm pe 3 locuri, Mamaia, Neptun și Vama Veche. Vom compara calitatea plajei, costul cazării dar și cât ar trebui să plătească un turist pentru o notă de plată la restaurant. Ne vom axa pe o perioadă de vârf de sezon, respectiv weekendul 21-23 iulie.

Mamaia este unul dintre cele mai cunoscute locuri din România. Sezonul cald atrage oameni din toate colțurile țării și chiar turiști străini. Hoteluri care mai de care deschise recent, restaurante cu specific și bun gust, dar și cluburile care distrează zilnic mii de turiști. Astfel că pentru 2 nopți de cazare, site-urile de specialitate prezintă o varietate, cu media prețurilor de 1.300 Ron. Din punct de vedere al calității plajei, Mamaia este recunoscută ca fiind o stațiune ideală, în care există numeroase spații special amenajate. Pentru o masă în doi, media restaurantelor este de 150-200 Ron.

Neptun și Vama Veche

Neptun a devenit o stațiune din ce în ce mai cunoscută printre cei tineri. Săturați de aglomerația stațiunilor de lângă Constanța, oamenii vin aici pentru mai multă liniște. Deși inițial a fost considerată un loc în care vin oamenii mai în vârstă, tinerii început să ia cu asalt Neptunul. Astfel că, în 2023 pentru un weekend turiștii trebuie să plătească în medie 1.000 Ron. În cazul restaurantelor, media se păstrează sus, aproximativ 150 Ron pentru un cuplu.

Vama Veche este locul în care cei mai mulți tineri neconformiști se adună să petreacă. Loc în care hotelurile sunt mai rare. În care oamenii preferă să doarmă la cort și să stea până la 5 dimineața pe plajă în jurul unui foc de tabără. Fie că ne place sau nu, Vama Veche reprezintă idealul libertății la care aspiră mulți oameni. Pentru un weekend, un cuplu de turiști ar trebui să plătească aproximativ 700 Ron, în funcție de preferința cazării. În materie de mâncare, există locații unde nu plătești foarte mult, dar și restaurante scumpe. Media restaurantelor este de 90-100 Ron.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot