Un tânăr român este al doilea în lume la Fizică

19.07.2022
Un tânăr român este al doilea în lume la Fizică

Buzoianul George-Cristian Ardeleanu a uimit lumea Fizicii, după ce a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Fizică. Tânărul a absolvit anul acesta Liceul Internațional de Informatică din București, iar aptitudinile sale pe plan mondial nu au fost trecute cu vederea.

George-Cristian Ardeleanu a fost deja admis la Universitatea Cambridge din Marea Britanie. Aceasta este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din lume, cu o istorie bogată.

La Olimpiada Internațională de Fizică din 2022, tânărul a rezolvat problemele online, din România, echipa noastră obținând cel mai bun rezultat din istoria participărilor. De-a lungul anilor, George-Cristian a tot participat la diferite olimpiade, printre care: Astronomie și Fizică, în anul 2017, unde a obținut medalia de bronz; la Astronomie, în anul 2019, a luat medalia de aur și medalia de aur la Fizică, în anul 2021.

Echipa României a fost coordonată de doamna profesor dr. Delia Constanța Davidescu și de domnul conferențiar universitar dr. Adrian Dafinei, participarea României fiind susținută de Ministerul Educației împreună cu Societatea Română de Fizică. Felicit elevii români care au obținut acest rezultat excepțional:

1. Vlad Ștefan Oros, elev la Liceul „Grigore Moisil” Timișoara – medalie de aur, cel mai bun concurent european.

2. Andrei-Darius Dragomir, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.

3. Alexandru Momoiu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.

4. Răzvan-Gabriel Marcu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.

5. George-Cristian Ardeleanu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de argint. Încă o dată, felicitări copiilor și mulțumiri tuturor celor care au contribuit la această performanță deosebită! #Mândridevoi, a scris ministrul Sorin Cîmpeanu pe Facebook.

Universitatea Cambridge – istorie

George-Cristian Ardeleanu este un tânăr excepțional, iar aptitudinile sale în Fizică și Astronomie au fost apreciate la Universitatea Cambridge, unde a reușit să fie admis. Instituția de învățământ superior, din Marea Britanie, este una dintre cele mai bune din lume.

Cu peste 20.000 de studenți din toate categoriile sociale și din toate colțurile lumii, peste 11.000 de angajați, 31 de colegii și 150 de departamente, facultăți, școli și alte instituții, Universitatea din Cambridge reprezintă nu numai un loc unde se învață carte, ci și un stil de viață.

Fiecare zi este diferită și reprezintă o nouă oportunitate de a te dezvolta atât în carieră, cât și în plan personal. Universitatea este o confederație de școli, facultăți, departamente și colegii. Cele 31 de colegii sunt guvernate de propriile statute și regulamente, dar fac parte integrantă din structura Universității.

Pe lângă faptul că sunt membrii Universității, studenții aparțin și unei comunități, prin intermediul cărora primesc sprijin individual. Studenții trăiesc, mănâncă și socializează într-unul dintre cele 31 de colegii autonome ale Universității. Fiecare colegiu are propriile sale proceduri interne. Ei își selectează studenți, sub rezerva reglementărilor Universității, potrivit cam.ac.uk.

Foto: jurnaluldebuzau.ro

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
De ce nu toate rațele pot să zboare?
De ce nu toate rațele pot să zboare?
În curtea bunicilor de la țară întotdeauna au fost văzute rațe care măcăne sau nu, dar care nu pot zbura. Păsările curților sunt găinile, gâștele, curcile sau rațele. Toate acestea... citește tot
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
adplus-dvertising