Un tânăr român este al doilea în lume la Fizică

19.07.2022
Un tânăr român este al doilea în lume la Fizică

Buzoianul George-Cristian Ardeleanu a uimit lumea Fizicii, după ce a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Fizică. Tânărul a absolvit anul acesta Liceul Internațional de Informatică din București, iar aptitudinile sale pe plan mondial nu au fost trecute cu vederea.

George-Cristian Ardeleanu a fost deja admis la Universitatea Cambridge din Marea Britanie. Aceasta este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din lume, cu o istorie bogată.

La Olimpiada Internațională de Fizică din 2022, tânărul a rezolvat problemele online, din România, echipa noastră obținând cel mai bun rezultat din istoria participărilor. De-a lungul anilor, George-Cristian a tot participat la diferite olimpiade, printre care: Astronomie și Fizică, în anul 2017, unde a obținut medalia de bronz; la Astronomie, în anul 2019, a luat medalia de aur și medalia de aur la Fizică, în anul 2021.

Echipa României a fost coordonată de doamna profesor dr. Delia Constanța Davidescu și de domnul conferențiar universitar dr. Adrian Dafinei, participarea României fiind susținută de Ministerul Educației împreună cu Societatea Română de Fizică. Felicit elevii români care au obținut acest rezultat excepțional:

1. Vlad Ștefan Oros, elev la Liceul „Grigore Moisil” Timișoara – medalie de aur, cel mai bun concurent european.

2. Andrei-Darius Dragomir, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.

3. Alexandru Momoiu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.

4. Răzvan-Gabriel Marcu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.

5. George-Cristian Ardeleanu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de argint. Încă o dată, felicitări copiilor și mulțumiri tuturor celor care au contribuit la această performanță deosebită! #Mândridevoi, a scris ministrul Sorin Cîmpeanu pe Facebook.

Universitatea Cambridge – istorie

George-Cristian Ardeleanu este un tânăr excepțional, iar aptitudinile sale în Fizică și Astronomie au fost apreciate la Universitatea Cambridge, unde a reușit să fie admis. Instituția de învățământ superior, din Marea Britanie, este una dintre cele mai bune din lume.

Cu peste 20.000 de studenți din toate categoriile sociale și din toate colțurile lumii, peste 11.000 de angajați, 31 de colegii și 150 de departamente, facultăți, școli și alte instituții, Universitatea din Cambridge reprezintă nu numai un loc unde se învață carte, ci și un stil de viață.

Fiecare zi este diferită și reprezintă o nouă oportunitate de a te dezvolta atât în carieră, cât și în plan personal. Universitatea este o confederație de școli, facultăți, departamente și colegii. Cele 31 de colegii sunt guvernate de propriile statute și regulamente, dar fac parte integrantă din structura Universității.

Pe lângă faptul că sunt membrii Universității, studenții aparțin și unei comunități, prin intermediul cărora primesc sprijin individual. Studenții trăiesc, mănâncă și socializează într-unul dintre cele 31 de colegii autonome ale Universității. Fiecare colegiu are propriile sale proceduri interne. Ei își selectează studenți, sub rezerva reglementărilor Universității, potrivit cam.ac.uk.

Foto: jurnaluldebuzau.ro

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot