Un tânăr român este al doilea în lume la Fizică

19.07.2022
Un tânăr român este al doilea în lume la Fizică

Buzoianul George-Cristian Ardeleanu a uimit lumea Fizicii, după ce a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Fizică. Tânărul a absolvit anul acesta Liceul Internațional de Informatică din București, iar aptitudinile sale pe plan mondial nu au fost trecute cu vederea.

George-Cristian Ardeleanu a fost deja admis la Universitatea Cambridge din Marea Britanie. Aceasta este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din lume, cu o istorie bogată.

La Olimpiada Internațională de Fizică din 2022, tânărul a rezolvat problemele online, din România, echipa noastră obținând cel mai bun rezultat din istoria participărilor. De-a lungul anilor, George-Cristian a tot participat la diferite olimpiade, printre care: Astronomie și Fizică, în anul 2017, unde a obținut medalia de bronz; la Astronomie, în anul 2019, a luat medalia de aur și medalia de aur la Fizică, în anul 2021.

Echipa României a fost coordonată de doamna profesor dr. Delia Constanța Davidescu și de domnul conferențiar universitar dr. Adrian Dafinei, participarea României fiind susținută de Ministerul Educației împreună cu Societatea Română de Fizică. Felicit elevii români care au obținut acest rezultat excepțional:

1. Vlad Ștefan Oros, elev la Liceul „Grigore Moisil” Timișoara – medalie de aur, cel mai bun concurent european.

2. Andrei-Darius Dragomir, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.

3. Alexandru Momoiu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.

4. Răzvan-Gabriel Marcu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.

5. George-Cristian Ardeleanu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de argint. Încă o dată, felicitări copiilor și mulțumiri tuturor celor care au contribuit la această performanță deosebită! #Mândridevoi, a scris ministrul Sorin Cîmpeanu pe Facebook.

Universitatea Cambridge – istorie

George-Cristian Ardeleanu este un tânăr excepțional, iar aptitudinile sale în Fizică și Astronomie au fost apreciate la Universitatea Cambridge, unde a reușit să fie admis. Instituția de învățământ superior, din Marea Britanie, este una dintre cele mai bune din lume.

Cu peste 20.000 de studenți din toate categoriile sociale și din toate colțurile lumii, peste 11.000 de angajați, 31 de colegii și 150 de departamente, facultăți, școli și alte instituții, Universitatea din Cambridge reprezintă nu numai un loc unde se învață carte, ci și un stil de viață.

Fiecare zi este diferită și reprezintă o nouă oportunitate de a te dezvolta atât în carieră, cât și în plan personal. Universitatea este o confederație de școli, facultăți, departamente și colegii. Cele 31 de colegii sunt guvernate de propriile statute și regulamente, dar fac parte integrantă din structura Universității.

Pe lângă faptul că sunt membrii Universității, studenții aparțin și unei comunități, prin intermediul cărora primesc sprijin individual. Studenții trăiesc, mănâncă și socializează într-unul dintre cele 31 de colegii autonome ale Universității. Fiecare colegiu are propriile sale proceduri interne. Ei își selectează studenți, sub rezerva reglementărilor Universității, potrivit cam.ac.uk.

Foto: jurnaluldebuzau.ro

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 10 noiembrie este cea de 314-a zi a calendarului gregorian și a 315-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 51 de zile. La 10 octombrie 1923, un fost prinț...
Cele mai noi articole
Ce este politica? Cele mai tari citate despre politică
Ce este politica? Cele mai tari citate despre politică
Se spune că politica este arta de a negocia și a cădea la un acord cu dușmanul. În teorie și practică politica reprezintă știința care studiază și ajută la guvernarea unei țări. Cu... citește tot
De unde vine obiceiul bacșișului?
De unde vine obiceiul bacșișului?
Bacșișul este considerat o modalitate de recunoștință pentru serviciile oferite. Acest obicei are o istorie bogată și a apărut în statele dezvoltate din vest. Potrivit istoricilor, primul... citește tot
Ce alimente pot fi periculoase pentru organism?
Ce alimente pot fi periculoase pentru organism?
Organismul este „templul sufletului”. Cel puțin așa susțin doctorii nutriționiști. Stilul haotic al timpului în care trăim ne-a demonstrat că mâncarea nu este întotdeauna sănătoasă,... citește tot