Un tânăr român este al doilea în lume la Fizică

19.07.2022
Un tânăr român este al doilea în lume la Fizică

Buzoianul George-Cristian Ardeleanu a uimit lumea Fizicii, după ce a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Fizică. Tânărul a absolvit anul acesta Liceul Internațional de Informatică din București, iar aptitudinile sale pe plan mondial nu au fost trecute cu vederea.

George-Cristian Ardeleanu a fost deja admis la Universitatea Cambridge din Marea Britanie. Aceasta este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din lume, cu o istorie bogată.

La Olimpiada Internațională de Fizică din 2022, tânărul a rezolvat problemele online, din România, echipa noastră obținând cel mai bun rezultat din istoria participărilor. De-a lungul anilor, George-Cristian a tot participat la diferite olimpiade, printre care: Astronomie și Fizică, în anul 2017, unde a obținut medalia de bronz; la Astronomie, în anul 2019, a luat medalia de aur și medalia de aur la Fizică, în anul 2021.

Echipa României a fost coordonată de doamna profesor dr. Delia Constanța Davidescu și de domnul conferențiar universitar dr. Adrian Dafinei, participarea României fiind susținută de Ministerul Educației împreună cu Societatea Română de Fizică. Felicit elevii români care au obținut acest rezultat excepțional:

1. Vlad Ștefan Oros, elev la Liceul „Grigore Moisil” Timișoara – medalie de aur, cel mai bun concurent european.

2. Andrei-Darius Dragomir, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.

3. Alexandru Momoiu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.

4. Răzvan-Gabriel Marcu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.

5. George-Cristian Ardeleanu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de argint. Încă o dată, felicitări copiilor și mulțumiri tuturor celor care au contribuit la această performanță deosebită! #Mândridevoi, a scris ministrul Sorin Cîmpeanu pe Facebook.

Universitatea Cambridge – istorie

George-Cristian Ardeleanu este un tânăr excepțional, iar aptitudinile sale în Fizică și Astronomie au fost apreciate la Universitatea Cambridge, unde a reușit să fie admis. Instituția de învățământ superior, din Marea Britanie, este una dintre cele mai bune din lume.

Cu peste 20.000 de studenți din toate categoriile sociale și din toate colțurile lumii, peste 11.000 de angajați, 31 de colegii și 150 de departamente, facultăți, școli și alte instituții, Universitatea din Cambridge reprezintă nu numai un loc unde se învață carte, ci și un stil de viață.

Fiecare zi este diferită și reprezintă o nouă oportunitate de a te dezvolta atât în carieră, cât și în plan personal. Universitatea este o confederație de școli, facultăți, departamente și colegii. Cele 31 de colegii sunt guvernate de propriile statute și regulamente, dar fac parte integrantă din structura Universității.

Pe lângă faptul că sunt membrii Universității, studenții aparțin și unei comunități, prin intermediul cărora primesc sprijin individual. Studenții trăiesc, mănâncă și socializează într-unul dintre cele 31 de colegii autonome ale Universității. Fiecare colegiu are propriile sale proceduri interne. Ei își selectează studenți, sub rezerva reglementărilor Universității, potrivit cam.ac.uk.

Foto: jurnaluldebuzau.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot