Top 5 cele mai frumoase târguri de Crăciun în 2022 din Europa. În top 10 este și unul din România!

05.12.2022
Top 5 cele mai frumoase târguri de Crăciun în 2022 din Europa. În top 10 este și unul din România!

Crăciunul este momentul din an în care orașele sunt împodobite în haine de sărbătoare. Cu ocazia finalului de an, cele mai multe țări din Europa decid să organizeze târguri unde localnicii și turiștii se pot bucura de mâncarea locală și diferite suveniruri. Care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din anul 2022 care merită vizitate pe „Bătrânul Continent”?

Care este originea târgurilor de Crăciun?

târguri

În anul 1298, la Viena este organizat pentru prima dată un eveniment similar cu ceea ce cunoaștem noi ca fiind un târg de sărbători. În cultura germanică, piețele de stradă au fost asociate cu Crăciunul, astfel că în Austria sau Germania se regăsesc cele mai vechi și impresionante târguri.

Începând cu secolul al XVI-lea, învățăturile reformatorului Martin Luther sugerau că ziua în care Iisus Hristos s-a născut ar fi cea mai potrivită pentru a oferi cadouri. Aceste cuvinte au reprezentat un impuls pentru organizarea târgurilor, iar practica de a cumpăra cadouri cu ocazia Crăciunului a luat amploare. De atunci și până în prezent, târgurile reprezintă locurile în care oamenii pot cumpăra daruri pentru cei dragi. Turismul reprezintă o metodă signifiantă prin care târgurile orașelor sunt promovate la nivel internațional.

Top 5 târguri de Crăciun în anul 2022

În fiecare an, site-ul de specialitate europeanbestdestinations.com organizează un top pe baza voturilor care desemnează cele mai frumoase locuri de Crăciun din Europa.

Spre fericirea cetățenilor români, anul acesta, un târg din țara noastră atrage privirile turistului străin.

  1. Budapesta. Târgul de Crăciun din capitala Ungariei a fost desemnat a doua oară ca fiind cel mai frumos din Europa. Turiștii și localnicii se pot bucura de peste 100 de căsuțe cu mâncare și diferite obiecte realizate manual. Tot centrul orașului este împodobit grandios, iar străzile pietonale sunt pline ochi cu turiști care imortalizează fiecare colț;
  2. Basel. Orașul din Elveția găzduiește cel mai mare și cel mai frumos târg din țara cantoanelor. Organizat în mijlocul orașului medieval, târgul atrage turiști din mai multe țări, precum Franța, Italia sau Germania;
  3. Metz. Micul oraș francez organizează cel mai frumos târg al țării. Turiștii și localnicii se pot bucura de o roată mare, cabane cu produse locale, Traseul felinarelor, artiști stradali, dar și numeroase decorațiuni unice;
  4. Viena. Capitala Austriei este recunoscută internațional ca fiind un loc extraordinar pentru a petrece sărbătorile. Aproape fiecare piață a orașului este încărcată cu cabane de mâncare sau decorațiuni, iar cele mai turistice locuri sunt îmbrăcate unic.
  5. Montbeliard. Considerat unul dintre cele mai frumoase târguri din Hexagon, acesta diferă față de celelalte din clasament. Tradițional și autentic, micul oraș este străjuit de străzi luminate, mâncare locală la fiecare cabană a târgului, dar și obiecte decorative lucrate manual.

Pe locul 6 se află târgul din Craiova. Se pare că municipalitatea din Oltenia a organizat cel mai frumos târg din România, unde luminițele de Crăciun împânzesc centrul.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot