Bucureștiul sălbatic! Șerpi lungi de peste un metru în centrul Capitalei

10.06.2022
Bucureștiul sălbatic! Șerpi lungi de peste un metru în centrul Capitalei

Bucureștiul se bucură de un număr considerabil de parcuri, unele mai mici, altele mai mari, unele bine întreținute, altele transformate ușor, ușor într-o junglă. Cosmetizarea parcurilor intră de cele mai multe ori în sarcina Primăriei Capitalei. Ei bine, unul dintre cele mai populate parcuri din București a început să aibă oaspeți mai puțini simpatici și anume, șerpi.

Zilele trecute mai mulți vizitatori ai Parcului Tineretului „s-au întâlnit” cu șerpi care se plimbau liniștiți pe alei. Aceștia au ieșit din tufele care s-au înălțat considerabil și nu au fost deloc curațate și tăiate în acest an. Un utilizator al rețelele de socializare a postat o imagine cu un șarpe care avea mai mult de un metru.

Șerpi în apropierea locuințelor

Din nefericire, Parcul Tineretului nu este singurul loc unde aceste jivine și-au făcut simțite prezența. Potrivit Observator News, grădina unui bloc din sectorul 3 al Capitalei a fost invadată de șerpi. Cei care locuiesc acolo au surprins chiar și în scara blocului o lighioană și se tem că vor ajunge în apartamente.

„Este plin de șerpi în grădina blocului. E posibil așa ceva? Este plin de șerpi în grădina blocului L16 (scara 5) de pe strada Jean Steriadi”, a scris un locatar pe Facebook, potrivit sursei de mai sus.

Se pare că șerpii și-au făcut un cuib în grădina blocului. Unii spun că aceștia sunt utili pentru a prinde rozătoare. De asemenea, specialiștii susțin că nu fac parte din specii veninoase, ci sunt șerpi de apă sau grădină inofensivi.

România are mai multe carnivore mari și șerpi veninoși care se pot dovedi periculoși dacă sunt întâlniți. În timp ce multe alte țări europene se luptă să-și mențină populațiile de mamifere carnivore, România are o rată relativ mare a acestora situate în munții și dealurile săi. Cei mai mulți dintre acești prădători nu vor ataca oamenii decât pentru a se apăra.

În țara noastră, cei mai des întâlniți șerpi periculoși sunt vipera cu corn și vipera comună europeană.
Vipera cu corn este poate cea mai periculoasă dintre toate viperele europene. Toxina din mușcătura sa poate provoca durere, umflături, hemoragie și chiar unele simptome neurologice. Trăiește pe dealurile uscate și stâncoase din partea de sud a României și în restul Balcanilor.

Vipera comună europeană se întâlnește pe tot continentul și, prin urmare, incidența mușcăturilor este relativ mare. Simptomele toxinei sale pot include durere, umflare, greață, vărsături și amețeli. Din fericire, moartea este rară din veninul acestui șarpe, scrie A-Z Animals.

Foto: Depositphotos.com, PS News, Observator

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot