Bucureștiul sălbatic! Șerpi lungi de peste un metru în centrul Capitalei

10.06.2022
Bucureștiul sălbatic! Șerpi lungi de peste un metru în centrul Capitalei

Bucureștiul se bucură de un număr considerabil de parcuri, unele mai mici, altele mai mari, unele bine întreținute, altele transformate ușor, ușor într-o junglă. Cosmetizarea parcurilor intră de cele mai multe ori în sarcina Primăriei Capitalei. Ei bine, unul dintre cele mai populate parcuri din București a început să aibă oaspeți mai puțini simpatici și anume, șerpi.

Zilele trecute mai mulți vizitatori ai Parcului Tineretului „s-au întâlnit” cu șerpi care se plimbau liniștiți pe alei. Aceștia au ieșit din tufele care s-au înălțat considerabil și nu au fost deloc curațate și tăiate în acest an. Un utilizator al rețelele de socializare a postat o imagine cu un șarpe care avea mai mult de un metru.

Șerpi în apropierea locuințelor

Din nefericire, Parcul Tineretului nu este singurul loc unde aceste jivine și-au făcut simțite prezența. Potrivit Observator News, grădina unui bloc din sectorul 3 al Capitalei a fost invadată de șerpi. Cei care locuiesc acolo au surprins chiar și în scara blocului o lighioană și se tem că vor ajunge în apartamente.

„Este plin de șerpi în grădina blocului. E posibil așa ceva? Este plin de șerpi în grădina blocului L16 (scara 5) de pe strada Jean Steriadi”, a scris un locatar pe Facebook, potrivit sursei de mai sus.

Se pare că șerpii și-au făcut un cuib în grădina blocului. Unii spun că aceștia sunt utili pentru a prinde rozătoare. De asemenea, specialiștii susțin că nu fac parte din specii veninoase, ci sunt șerpi de apă sau grădină inofensivi.

România are mai multe carnivore mari și șerpi veninoși care se pot dovedi periculoși dacă sunt întâlniți. În timp ce multe alte țări europene se luptă să-și mențină populațiile de mamifere carnivore, România are o rată relativ mare a acestora situate în munții și dealurile săi. Cei mai mulți dintre acești prădători nu vor ataca oamenii decât pentru a se apăra.

În țara noastră, cei mai des întâlniți șerpi periculoși sunt vipera cu corn și vipera comună europeană.
Vipera cu corn este poate cea mai periculoasă dintre toate viperele europene. Toxina din mușcătura sa poate provoca durere, umflături, hemoragie și chiar unele simptome neurologice. Trăiește pe dealurile uscate și stâncoase din partea de sud a României și în restul Balcanilor.

Vipera comună europeană se întâlnește pe tot continentul și, prin urmare, incidența mușcăturilor este relativ mare. Simptomele toxinei sale pot include durere, umflare, greață, vărsături și amețeli. Din fericire, moartea este rară din veninul acestui șarpe, scrie A-Z Animals.

Foto: Depositphotos.com, PS News, Observator

AZI ÎN ISTORIE
Astăzi, 10 august, de-a lungul timpului, pe întreg Globul au avut loc mai multe evenimente importante care au schimbat cursul istoriei. Multe dintre ele au fost uitate odată cu trecerea anilor,...
Cele mai noi articole
Scandalagiul Slavici! De ce spărgea scriitorul ferestrele vecinilor?
Scandalagiul Slavici! De ce spărgea scriitorul ferestrele vecinilor?
Ioan Slavici a fost un om „liniștit” și „așezat” în viața sa, conform descrierii lui Mihai Eminescu. În copilărie însă, tânărul Slavici era departe de a fi cuminte și... citește tot
Învârte sau învârtește? Cum este corect?
Învârte sau învârtește? Cum este corect?
Gramatica limbii române este una complexă și poate da bătăi de cap și celor mai experimentate persoane în lingvistică. Cu toate acestea, conjugarea greșită a verbelor nu este o scuză... citește tot
Nichita Stănescu și patima alcoolului! Cum a fost confundat poetul cu un cerșetor la Săpânța?
Nichita Stănescu și patima alcoolului! Cum a fost confundat poetul cu un cerșetor la Săpânța?
Nichita Stănescu a fost unul dintre cei mai mari poeți și scriitori români din istorie. Pentru realizările sale acesta a fost ales post-mortem membru al Academiei Române. Din păcate, el a avut... citește tot