Bucureștiul sălbatic! Șerpi lungi de peste un metru în centrul Capitalei

10.06.2022
Bucureștiul sălbatic! Șerpi lungi de peste un metru în centrul Capitalei

Bucureștiul se bucură de un număr considerabil de parcuri, unele mai mici, altele mai mari, unele bine întreținute, altele transformate ușor, ușor într-o junglă. Cosmetizarea parcurilor intră de cele mai multe ori în sarcina Primăriei Capitalei. Ei bine, unul dintre cele mai populate parcuri din București a început să aibă oaspeți mai puțini simpatici și anume, șerpi.

Zilele trecute mai mulți vizitatori ai Parcului Tineretului „s-au întâlnit” cu șerpi care se plimbau liniștiți pe alei. Aceștia au ieșit din tufele care s-au înălțat considerabil și nu au fost deloc curațate și tăiate în acest an. Un utilizator al rețelele de socializare a postat o imagine cu un șarpe care avea mai mult de un metru.

Șerpi în apropierea locuințelor

Din nefericire, Parcul Tineretului nu este singurul loc unde aceste jivine și-au făcut simțite prezența. Potrivit Observator News, grădina unui bloc din sectorul 3 al Capitalei a fost invadată de șerpi. Cei care locuiesc acolo au surprins chiar și în scara blocului o lighioană și se tem că vor ajunge în apartamente.

„Este plin de șerpi în grădina blocului. E posibil așa ceva? Este plin de șerpi în grădina blocului L16 (scara 5) de pe strada Jean Steriadi”, a scris un locatar pe Facebook, potrivit sursei de mai sus.

Se pare că șerpii și-au făcut un cuib în grădina blocului. Unii spun că aceștia sunt utili pentru a prinde rozătoare. De asemenea, specialiștii susțin că nu fac parte din specii veninoase, ci sunt șerpi de apă sau grădină inofensivi.

România are mai multe carnivore mari și șerpi veninoși care se pot dovedi periculoși dacă sunt întâlniți. În timp ce multe alte țări europene se luptă să-și mențină populațiile de mamifere carnivore, România are o rată relativ mare a acestora situate în munții și dealurile săi. Cei mai mulți dintre acești prădători nu vor ataca oamenii decât pentru a se apăra.

În țara noastră, cei mai des întâlniți șerpi periculoși sunt vipera cu corn și vipera comună europeană.
Vipera cu corn este poate cea mai periculoasă dintre toate viperele europene. Toxina din mușcătura sa poate provoca durere, umflături, hemoragie și chiar unele simptome neurologice. Trăiește pe dealurile uscate și stâncoase din partea de sud a României și în restul Balcanilor.

Vipera comună europeană se întâlnește pe tot continentul și, prin urmare, incidența mușcăturilor este relativ mare. Simptomele toxinei sale pot include durere, umflare, greață, vărsături și amețeli. Din fericire, moartea este rară din veninul acestui șarpe, scrie A-Z Animals.

Foto: Depositphotos.com, PS News, Observator

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot