Bucureștiul sălbatic! Șerpi lungi de peste un metru în centrul Capitalei

10.06.2022
Bucureștiul sălbatic! Șerpi lungi de peste un metru în centrul Capitalei

Bucureștiul se bucură de un număr considerabil de parcuri, unele mai mici, altele mai mari, unele bine întreținute, altele transformate ușor, ușor într-o junglă. Cosmetizarea parcurilor intră de cele mai multe ori în sarcina Primăriei Capitalei. Ei bine, unul dintre cele mai populate parcuri din București a început să aibă oaspeți mai puțini simpatici și anume, șerpi.

Zilele trecute mai mulți vizitatori ai Parcului Tineretului „s-au întâlnit” cu șerpi care se plimbau liniștiți pe alei. Aceștia au ieșit din tufele care s-au înălțat considerabil și nu au fost deloc curațate și tăiate în acest an. Un utilizator al rețelele de socializare a postat o imagine cu un șarpe care avea mai mult de un metru.

Șerpi în apropierea locuințelor

Din nefericire, Parcul Tineretului nu este singurul loc unde aceste jivine și-au făcut simțite prezența. Potrivit Observator News, grădina unui bloc din sectorul 3 al Capitalei a fost invadată de șerpi. Cei care locuiesc acolo au surprins chiar și în scara blocului o lighioană și se tem că vor ajunge în apartamente.

„Este plin de șerpi în grădina blocului. E posibil așa ceva? Este plin de șerpi în grădina blocului L16 (scara 5) de pe strada Jean Steriadi”, a scris un locatar pe Facebook, potrivit sursei de mai sus.

Se pare că șerpii și-au făcut un cuib în grădina blocului. Unii spun că aceștia sunt utili pentru a prinde rozătoare. De asemenea, specialiștii susțin că nu fac parte din specii veninoase, ci sunt șerpi de apă sau grădină inofensivi.

România are mai multe carnivore mari și șerpi veninoși care se pot dovedi periculoși dacă sunt întâlniți. În timp ce multe alte țări europene se luptă să-și mențină populațiile de mamifere carnivore, România are o rată relativ mare a acestora situate în munții și dealurile săi. Cei mai mulți dintre acești prădători nu vor ataca oamenii decât pentru a se apăra.

În țara noastră, cei mai des întâlniți șerpi periculoși sunt vipera cu corn și vipera comună europeană.
Vipera cu corn este poate cea mai periculoasă dintre toate viperele europene. Toxina din mușcătura sa poate provoca durere, umflături, hemoragie și chiar unele simptome neurologice. Trăiește pe dealurile uscate și stâncoase din partea de sud a României și în restul Balcanilor.

Vipera comună europeană se întâlnește pe tot continentul și, prin urmare, incidența mușcăturilor este relativ mare. Simptomele toxinei sale pot include durere, umflare, greață, vărsături și amețeli. Din fericire, moartea este rară din veninul acestui șarpe, scrie A-Z Animals.

Foto: Depositphotos.com, PS News, Observator

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot